Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

2022-es vb-selejtező: mutatjuk a magyar válogatott csoportellenfeleit!

2022-es vb-selejtező: mutatjuk a magyar válogatott csoportellenfeleit!

Sport & Szabadidő

2022-es vb-selejtező: mutatjuk a magyar válogatott csoportellenfeleit!

Sport & Szabadidő

HZS 18:47

December 7-én, Zürichben tartották meg a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának sorsolását. Mutatjuk, mely csapatokkal került egy csoportba a magyar labdarúgó-válogatott.

A magyar labdarúgó-válogatott várakozásokon felüli őszi teljesítményt nyújtott. Amellett, hogy a Puskás Arénában 0-1-s hátrányból 2-1-re fordítva nyert, s jutott ki a 2021-es Európa-bajnokságra, első helyen végzett Nemzetek Ligája csoportjában. A Eb-selejtező, és Nemzetek Ligája-sorozatot követően a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) frissítette a válogatottak rangsorát.

A magyar válogatott remek szereplésének köszönhetően hét helyet javítva a 40. helyre lépett elő. Ez pedig azt jelentette, hogy Marco Rossi együttese a harmadik kalapból várta a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának sorsolását.

A december 7-én, Zürichben tartott eseményen kiderült, hogy Magyarország az I-jelű, hatfős csoportba került az alábbi országokkal együtt:

Anglia, Lengyelország, Albánia, Andorra, San Marino.

De hogyan lehet kijutni a világbajnokságra? (Európa 13 csapatot ad a katari vb-re.)

  • 5 darab öt-, illetve 5 darab hatcsapatos csoport lesz;
  • a csoportok első helyezettjei (összesen 10 csapat) automatikusan kvalifikálják magukat;
  • a második körbe belép a tíz második helyezett, ehhez csatlakozik két olyan válogatott, amely a Nemzetek Ligája csoportjában első helyen végzett (mint Magyarország), de a vb-selejtezős csoportjában nem ért oda az első vagy a második pozícióba;
  • a playoffban tehát 12 válogatott küzd meg a fennmaradó három európai helyért. Kialakítanak három ágat, áganként négy csapattal. A három ág győztese pedig kijut a világbajnokságra. (Így jön ki az összesen 13 csapat.)

Borítókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP