promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elgondolkodtató a Barcelonát legyőző Cádiz edzőjének nyilatkozata
Borítókép:  CRISTINA QUICLER / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Cádiz a spanyol bajnokság 2020/2021-es szezonjában már a Real Madridot és a Barcelonát is. A kiscsapat legutóbb a katalán együttest múlta felül, a találkozó után a Cádiz vezetőedzőjét, Álvaro Cerverát arról kérdezték, hogyan sikerülhetett 17,9 százalékos labdabirtokolási mutatóval mérkőzést nyerni.

A spanyol másodosztályból feljutott Cádiz azon kevesek közé tartozik, akik a La Liga 2020/2021-es szezonjában már legyőzték a Real Madridot és a Barcelonát is. Az együttes legutóbb a katalán csapatot verte. A 2-1-re végződő találkozót követően a kiscsapat vezetőedzőjét arról kérdezték,

hogyan sikerülhetett 17,9 százalékos labdabirtokolási mutatóval mérkőzést nyerni?

Az andalúz klub trénere, Álvaro Cervera elárulta, nem a Cádiznak, a Barcelonának van szüksége a labdára, ahhoz, hogy nyerjen – olvasható a Sporsfinding.comon

„Vannak csapatok, ahol a játékosok képességeiből a labdabirtokláson alapuló futball következik. Ezért is drágák ezek a futballisták. Az ilyen együtteseknél a hosszú labdák és a gyorsaság nem járható út. A mi csapatunknál azonban nem alapvetés, nem szükséges a labda birtoklása, egyszerűen azért, mert ez nehéz. Ehhez olyan játékosokra van szükséged, akik tudják, hogyan játszanak egy-két érintőből. Nem a labdabirtoklás ellen vagyok, egyszerűen csak az ellen, hogy ne kényszerítsünk csapatokat labdabirtokláson alapuló játékra, miközben nem alkalmasak rá. A mi csapatunknak nincs szüksége erre" 

– mondta Álvaro Cervera.

Hogy mennyire sikeres ez a futballfelfogás, arra a Focibolond korábbi bejegyzése mutat rá. Ebből ugyanis kiderül:

„Cádiz úgy végzett az automatikus feljutást érő második helyen a másodosztályban, hogy ők birtokolták a legkevesebbet a játékszert a 22 csapat közül (43,63%)"

Atlagos labdabirtoklásuk győzelmek alkalmával 37 százalék volt, míg ugyanez a mutató a vereségek alkalmával 50,28 százalék. Röviden tehát: ha egy csapat le akarja győzni a Cádizt, akkor oda kell nekik adni a labdát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás