promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Schumacher fia ülést kapott a Forma–1-ben, megvan Hamilton utódja
Borítókép:  ELMAR KREMSER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bejelentették Mick Schumacher érkezését a Forma–1 2021-es sorozatába, a hétszeres világbajnok fia jövőre a Haas F1 Team istállóját erősíti. De nem ez volt az egyetlen meglepő hír, ami felcsigázhatta az autósport rajongóit. 

Mick Schumacher a jövő szezonban így végre elindulhat azon az úton, amelyen keresztül apja, Michael Schumacher nyomdokaiba léphet. A Haas F1 Team 2021-ben két Forma 2-es pilótával erősít, hiszen a német pilóta csapattársát egy nappal korábban jelentették be Nyikita Mazepin személyében. 

A vérfrissítés már ráfért a csapatra, hiszen az idei év – szinte szó szerint – tragikus volt számukra. Az autó nem működött megfelelően, technikai problémákkal küzdöttek, a pilóták teljesítményéről nem is beszélve.

„Nagy örömmel tölt el, hogy megerősíthetjük, Mick Schumacher a versenyzőpárosunk egyik tagja lesz jövőre. Már várom, hogy köszönthessem őt a csapatban" 

– olvashatók Günther Steiner, a Haas csapatfőnökének szavai közleményében.

Schumacher közösségi-oldalán mondott köszönetet az istállónak.

„Elképesztően boldoggá tesz, hogy a mezőny tagja lehetek jövőre, egyszerűen nem találom a szavakat"

– írja a posztban

Szakértők szerint azonban nagy csodákra nem érdemes egyelőre számítani. A Haas idei teljesítménye akár a következő évre is rányomhatja a bélyegét, hiszen a szabályoknak megfelelően 2021-ben is nagyjából ugyanezekkel az autókkal kell nekivágni a sorozatnak. Mindemellett az ifjú pilóták lehet, többek tudnak kihozni majd a járművekből, mint elődeik. Sőt, legyünk derülátók! Még az is lehet, hogy a történelem megismétli önmagát, és az ifjú Schumacher gyenge autóval éri el azt, amit édesapja anno a Benettonnal?!

Nem csak Mick érkezése rázta fel az autósport világsajtót. Mivel Lewis Hamilton két napja pozitív koronavírus-tesztet produkált, így az immáron hétszeres világbajnok kénytelen kihagyni a következő futamot. 

A találgatások persze rögtön elindultak, hogy ki lehet majd az, aki megfelelően helyt tud állni. Szó volt arról, hogy Nico Hülkenberg veheti majd fel a fekete overállt, de végül a Mercedes egy saját nevelésű pilótája mellett döntött. 

A hétvégi edzéseken és futamon így a Williams versenyzője, a 22 éves George Russel ülhet majd a világbajnok autóba. 

Sokak szerint ez akár egy megerősítése lehet annak, hogy igenis Russel lehet Hamilton utódja a Mercedesnél, ha majd a világbajnok visszavonul. Russel azon álma, hogy a legjobb csapatnál versenyezzen részben a helyettesítéssel már teljesül is. A fiatal brit pilótáról továbbá tudni kell, hogy mindenféle hátszél nélkül érkezett az autósport világába, és minden eddigi eredményét kizárólag a tehetségének köszönheti, és ezzel a lehetőséggel most végre esélyt kaphat arra, hogy megszerezze élete első Forma1-es pontjait. 

Korábban a Red Bull elsőszámú versenyzője Max Verstappen azt nyilatkozta, hogy Russel is azon pilóták közé tartozik, aki a Mercedesben ülve, ugyanúgy világbajnoki esélyes lehetne, mint Lewis vagy Bottas. 

Érdekes felvetés, és ha minden jól megy, egy kis ízelítőt kaphatunk ebből a hétvégén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás