promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi: Szerettem volna nyomot hagyni a válogatott történetében
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hat nap alatt harmadik mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott. A sok kieső játékos ellenére azonban a szövetségi kapitány, Marco Rossi a Törökország elleni Nemzetek Ligája-meccs előtt nem hív be új labdarúgókat. „Ezzel a kerettel játszunk tovább. Mindenki felé teljes a bizalmam” – fogalmazott a kapitány.

Eddig igen sikeres hónapot tudhat maga mögött a magyar labdarúgó-válogatott. A nemzeti együttes

Egy NL-találkozója még maradt Marco Rossi csapatának, november 18-án Törökország ellen. Amennyiben a B-divízió 3. csoportjának másik mérkőzésén Oroszország kikap vagy döntetlent játszik Szerbiával, Magyarország pedig legyőzi a törököket, akkor Szalaiék csoportelsőként végeznek. A Törökország elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány hangsúlyozta, hiába a sok hiányzó (Szoboszlai Dominiknek is vissza kellett térnie klubjához.) nincs értelme olyan futballistákat, akik nem voltak még együttes csapattal, nem ismerik az eddig gyakorolt sémákat, mechanizmusokat.

„Ezzel a kerettel játszunk tovább. Mindenki felé teljes a bizalmam. Most, hogy már túlvagyunk több mérkőzésen, mindenki kapott lehetőséget, van aki többet, van aki kevesebbet, még az újoncok is játszhattak, például Kecskés, aki kilencven percet volt pályán. Sok bizonytalansággal kellett megküzdenünk az elmúlt időszakban, kimondottan feszült helyzetben kellett teljesítenünk ebben a két és fél hónapban. Ez az időszak viszont bizonyította, hogy a befektetett munka révén a csapat kivívta a nemzetközi futballközösség tiszteletét, amire kimondottan büszke vagyok”

– mondta Rossi.

Az olasz szakember a jövőjével kapcsolatos felvetésre elárulta, szerződése a jövő év végéig szól, de már kapott ajánlatokat, s eddig ezeket elutasította, egyúttal nyitott arra, hogy a válogatott szövetségi kapitányaként folytassa a munkát.

Szerettem volna nyomot hagyni a magyar válogatott történetében, emlékezetessé akartam tenni azt az időszakot, amikor én ülök a kispadon. Ezt a célomat elértem. Most pedig csak a holnapi mérkőzés jár a fejemben, hogy ott a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk”

– tette hozzá.

A törökö elleni mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, ugyan azt kéri játékosaitól, hogy próbálják tartani a letámadás minőségét 90 percig, de mivel ez lesz a csapat harmadik találkozója hat nap alatt, fontos, hogy megtanulják tartalékolni az energiájukat a játék teljes egésze alatt – olvasható az MLSZ honlapján.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás