promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
NL: küzdelmes döntetlent játszott Magyarország Szerbiával – videó
Borítókép:  Nagy Ádám (b) és a szerb Nemanja Radonjic a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország–Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 15-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott biztosította bennmaradását a Nemzetek Ligája B divíziójában azzal, hogy a 3. csoport utolsó előtti fordulójában vasárnap 1-1-es döntetlent játszott a vendég szerbekkel.

Alaposan felforgatott kezdőcsapattal állt fel az Eb-re csütörtökön kijutott magyar válogatott, melynek színeiben most debütált Kecskés Ákos a védelem tengelyében. A kispadon az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzője, Gera Zoltán irányított, mivel Marco Rossit követően segítője, az Izland ellen három napja meccselő Cosimo Inguscio pályaedző koronavírustesztje is pozitív lett.

Ugyan a magyar csapat kezdte aktívabban a találkozót, a vendégek szerezték meg a vezetést bő negyedóra játékot követően.

A kapott gól nem szegte a magyarok kedvét, akik leginkább Szoboszlai Dominik révén próbálkoztak. Az egyenlítő gólt ugyanakkor Kalmár Zsolt szerezte egy gyönyörű összjáték végén a 39. percben.

A fordulást követően mintha egy fokozattal lejjebb kapcsoltak volna a csapatok, döcögős mezőnyjáték alakult ki, a kapuk nem forogtak veszélyben. A második félidő első helyzetére a 81. percig kellett várni, Jovic célt tévesztett, nem sokkal a rendes játékidő vége előtt pedig Dibusz Dénesnek kellett nagyot védenie. 

A magyar együttes ezzel biztosította bennmaradását a második osztályban, és pontszámban utolérte a kvartettben éllovas oroszokat. A magyar válogatott a szerdai záró fordulóban Törökországot fogadja a Puskás Arénában, és még a feljutást jelentő első helyet is megszerezheti.

A csoport utolsó helyezettje kiesik a C divízióba, míg az első hely megszerzésének az élvonalba jutáson túl is nagy fontossága van, mivel azzal akár vb-pótselejtezős helyet is lehet szerezni. A két legjobb olyan csoportgyőztes ugyanis, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen, pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari vb-re

– írja összefoglalójában a távirati iroda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás