promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A PSG megkörnyékezte Sergio Ramost
Borítókép:  PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid csapatkapitányának, Sergio Ramosnak 2021 júniusáig szól a szerződése klubjával. Azt nem tudni, hogy hol folytatja a spanyol védő, de azt igen, hogy a Paris Saint-Germain egy hároméves kontraktussal csábítja a játékost.

Korábban már foglalkoztunk azzal a kérdéssel, hogy mi lesz Sergio Ramos sorsa a Real Madridnál. A spanyol labdarúgó szerződése 2021 júniusáig szól klubjával, a felek azonban még nem egyeztek meg a hogyan továbbról. A madridi csapat vezetősége ugyan letett csapatkapitánya elé egy ajánlatot, de Ramos egyelőre nem tett pontot az ügy végére. Ráadásul a védő január 1-jétől szabadon tárgyalhat más klubokkal. 

Klubhoz közeli források szerint Real Madrid nem akar egy évnél hosszabb időtartamú szerződéshoszabbítást kötni játékosával, végső esetben is csak egy plusz egy éves kontraktust ajánlana fel. (Értelemszerűen a plusz egy év életbe lépése koránt sem biztos, több tényezőtől – például sérülés – függ megvalósulása.) Ezzel szemben Sergio Ramos Madridban szeretne maradni, itt is fejezné be pályafutását, egyúttal úgy érzi, hogy megérdemel még két évet a spanyol csapatnál. 

Csakhogy ne legyen annyira egyszerű az egyezkedés, az AS információi szerint

Paris Saint-Germain évi húsz millió eurós fizetéssel, s egy hároméves szerződéssel csábítaná magához a játékost, de mivel a francia klub nem akar jogi vitákba keveredni, január 1-ig nem tesz hivatalos ajánlatot.

A spanyol lap úgy tudja, amennyiben Ramos megkapja a vágyott kétéves szerződését és jelenlegi fizetését (évi nettó 12 millió euró), akkor aláír. 

Fontos tényező még az ügyben, hogy a Real Madridnál létező protokoll szerint a 30 évesnél idősebb játékosok (ezalól kivétel Cristiano Ronaldo volt a kivétel) esetében csak egyéves szerződések engedélyezettek. A kérdés tehát adott:

Cristiano Ronaldo után Ramos lesz az újabb kivétel Madridban?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás