promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„A román válogatottnak van mit sajnálnia” – így írnak Romániában a magyar csapat sikeréről
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Adevarul című román napilap szerint válogatottjuknak van mit sajnálnia, hiszen Magyarország bebizonyította, hogy Izland verhető ellenfél. Míg a Ziare.com hírportál szerint a románok vereségét „a magyarok bosszulták meg egy hihetetlenül fordulatos” meccsen.

A magyar labdarúgó-válogatott felejthetetlen futballestet produkált az Izland elleni Európa-bajnoki-pótselejtezőn Izland ellen. A magyar csapat 0-1-s hátrányból, Nego 88. és Szoboszlai Dominik 92. percben szerzett góljaival verte 2-1-re ellenfelét, s jutott ki a 2021-es kontinenstornára. A részben hazai rendezésű Eb-n Magyarország majd Németországgal, Portugáliával és Franciaországgal került egy csoportba.

Az MTI annak nézett utána, hogy az Eb-selejtező playoff-elődöntőjében Izlandtól vereséget szenvedő Románia különböző médiumai miként reagáltak a magyar sikerre. Az Adevarul című román napilap online felületén arról ír, hogy

a román válogatottnak van mit sajnálnia, hiszen Magyarország bebizonyította, hogy Izland legyőzhető.

Továbbá úgy vélik, hogy a statisztika is azt bizonyítja, hogy Izland verhető ellenfél lett volna. (A szigetországi csapat elmúlt hat mérkőzésén csak Romániát verte.) Míg a Digisport.ro oldal úgy számolt be a magyar csapat sikeréről, hogy az együttes

egy honosított játékos (Nego) és „az ékköve”, valamint legújabb sztárja, Szoboszlai góljai révén szerezte meg a győzelmet drámai módon.

A Ziare.com hírportál szerint a románok „hóhérjai”, Izland drámai vereséget szenvedett Budapesten így nem jutott ki az Eb-re. A románok vereségét „a magyarok bosszulták meg egy hihetetlenül fordulatos” meccsen – írja a Ziare.com.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás