promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még soha nem fizettek férfi teniszező ütőjéért annyit, mint most
Borítókép:  RODGER BOSCH / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az az ütő, amellyel Roger Federer a 2011-es – végül elvesztett – Roland Garros-döntőben játszott 55 ezer dollárért (16,7 millió forint) kelt el egy aukción. Ennyit még nem fizettek férfi teniszező ütőjéért.

A svájci teniszező, Roger Federer számos, ikonikus ütőt használt már karrierje során. Amióta a sportoló elkezdte profi pályafutását, azóta csak Wilson ütőt használt. Most ütőkollekciójának egyik darabját a Goldin Auctions online aukcióján bocsátották árverésre. Az ütő, amellyel Roger Federer a 2011-es – végül elvesztett – Roland Garros-döntőben játszott 55 ezer dollárért (16,7 millió forintért) kelt el.  (Federer ütője ügynökének hitelesítő levelével és egy ugyancsak hitelesített autogrammal került kalapács alá.)

[[c]]

Még soha nem adtak  férfi játékos ütőjéért ilyen magas összeget – írja az Essentially Sports.

Egyébként a most, rekordárpn elkelt piros-fekete Wilson Six One Tour BLX névre keresztelt ütőt 2010 és 2011 között használta Federer, de nem hozott neki sok szerencsét, „csak" a 2010-es Australian Opent nyerte meg vele.

[[c2]]

A rekordot ebben a kategóriában eddig Fred Perry ütője tartotta. A játékos fakeretes sportszerért (amivel a legendás brit játékos 1934-ben, első wimbledoni győzelmét aratta) 2007-ben egy gyűjtő 32 ezer dollárt fizetett.

Minden idők legdrágább ütője az, amivel az amerikai Billie Jean King játszott, amikor 1973-ban, egy bemutató mérkőzésen megverte a volt férfi világelső Bobby Riggst Houstonban. Ezért a darabért 125 ezer dollárt adtak.

[[c3]]
 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás