Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Még soha nem fizettek férfi teniszező ütőjéért annyit, mint most

Még soha nem fizettek férfi teniszező ütőjéért annyit, mint most

Sport & Szabadidő

Még soha nem fizettek férfi teniszező ütőjéért annyit, mint most

Sport & Szabadidő

Promotions 13:36

Az az ütő, amellyel Roger Federer a 2011-es – végül elvesztett – Roland Garros-döntőben játszott 55 ezer dollárért (16,7 millió forint) kelt el egy aukción. Ennyit még nem fizettek férfi teniszező ütőjéért.

A svájci teniszező, Roger Federer számos, ikonikus ütőt használt már karrierje során. Amióta a sportoló elkezdte profi pályafutását, azóta csak Wilson ütőt használt. Most ütőkollekciójának egyik darabját a Goldin Auctions online aukcióján bocsátották árverésre. Az ütő, amellyel Roger Federer a 2011-es – végül elvesztett – Roland Garros-döntőben játszott 55 ezer dollárért (16,7 millió forintért) kelt el.  (Federer ütője ügynökének hitelesítő levelével és egy ugyancsak hitelesített autogrammal került kalapács alá.)

Még soha nem adtak  férfi játékos ütőjéért ilyen magas összeget – írja az Essentially Sports.

Egyébként a most, rekordárpn elkelt piros-fekete Wilson Six One Tour BLX névre keresztelt ütőt 2010 és 2011 között használta Federer, de nem hozott neki sok szerencsét, „csak" a 2010-es Australian Opent nyerte meg vele.

A rekordot ebben a kategóriában eddig Fred Perry ütője tartotta. A játékos fakeretes sportszerért (amivel a legendás brit játékos 1934-ben, első wimbledoni győzelmét aratta) 2007-ben egy gyűjtő 32 ezer dollárt fizetett.

Minden idők legdrágább ütője az, amivel az amerikai Billie Jean King játszott, amikor 1973-ban, egy bemutató mérkőzésen megverte a volt férfi világelső Bobby Riggst Houstonban. Ezért a darabért 125 ezer dollárt adtak.


 

Borítókép: RODGER BOSCH / AFP