Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Forma-1: jövőre is fekete marad a Mercedes

Forma-1: jövőre is fekete marad a Mercedes

Sport & Szabadidő

Forma-1: jövőre is fekete marad a Mercedes

Sport & Szabadidő

Szikora Tamás 18:18

2021-re is megtartja fekete festését a Mercedes F1-es csapata. A versenygépek színezése a rasszizmus elleni harcot hirdeti.

Az idén történt események miatt és egyúttal a Black Lives Matter nevű kampányt támogatva döntött úgy a Mercedes-AMG F1, hogy autóik a szokásos ezüst színezés helyett a fekete színt kapják meg. A szezont már így is kezdték el Ausztriában és mint az nemrég kiderült, a következő esztendőre is megtartják.

A legendás ezüst nyilak elnevezés már régóta a Mercedeshez történelméhez tartozik, pontosan ezért a 2010-es visszatérés óta folyamatosan ezt a színt használták, persze azért apróbb módosításokat fel lehetett fedezni időnként, főként a szponzorok miatt.

A csapatfőnök, Toto Wolf viszont megemlítette, hogy a csapat sokszínűségét növelve és azért, hogy egyértelmű legyen melyik oldalra állnak a megkülönböztetés és a rasszizmus elleni harcban, maradnak a jelenlegi dizájnnál.

Változást ebben leghamarabb majd 2022-től tapasztalhatunk, amikor is radikálisabb aerodinamikai szabályváltozások jönnek a Formula-1-ben, ott pedig már szeretnének visszatérni a klasszikus ezüsthöz, hogy továbbvigyék az örökségüket.

A Mercedes idén már biztosan megszerezte a konstruktőri világbajnoki címet, és pilótájuk Lewis Hamilton is nagyon közel van ahhoz, hogy elvigye az egyéni bajnokságot.

Borítókép: MIGUEL MEDINA / POOL / AFP