promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vidi-Fradi: nem bírt egymással a két élcsapat az ősz rangadóján – videó
Borítókép:  A gólszerző ferencvárosi Somáliának (b2) gratulálnak társai az OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC labdarúgó-mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. október 31-én. Forrás: MTI/Vasvári Tamás.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának szombaton lejátszott mérkőzéseinek legfontosabb történéseit.

Az NB I csúcsrangadóján az első percek tapogatózása után a Fehérvár vált kezdeményezőbbé, a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Ferencváros erejét beosztva, türelmesen játszott. Az első félidő feléig helyzet csak a vendégkapu előtt alakult ki, a fehérvári hálóőrnek nem akadt dolga. A folytatásban is a Vidi támadott jóval többet, a szünet előtt mégis a zöld-fehérek szereztek vezetést Somália fejesével.

Fordulást követően felpörögtek az események, pár perc alatt több gólhelyzet volt, mint az első játékrészben. Egy sarokrúgást követően Stopira járt közel az egyenlítéshez, fejesét a gólvonal elől tisztázták a védők. Egy percre rá, Funsho Bamgboye buktatása után Nikolics Nemanja büntetőből már nem hibázott.

A középkezdés után újra vezethetett volna a Ferencváros, de Marcel Heister nagy helyzetben nem találta el a kaput. Később fölénybe került a Ferencváros, azonban a kapuk kevésbé forogtak veszélyben. A hajrához közeledve Bamgboye járt közel a győztes gólhoz, ám éles szögből az oldalhálóba bombázott, a túloldalon Oleksandr Zubkov jól helyezett szabadrúgását tenyerelte ki Emil Rockov, így maradt az 1-1 döntetlen. 

A két csapat között így maradt az egypontos különbség a tabellán, de a fővárosiak eggyel kevesebb mérkőzést játszottak.

MOL Fehérvár FC–Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)

Budapest Honvéd FC–Mezőkövesd Zsóry FC

A mérkőzés elején jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a lendületes letámadásra építő csapatok, majd a 18. percben Tamás, aki korábban éles szögből lőtt kapufát, a felező környékén szállt bele látványosan Besirovicba, így azonnal piros lapot kapott. A Mezőkövesd azonban közel húsz percig nem tudta érvényre juttatni emberelőnyét a lelkes és harcos Budapest Honvéddal szemben. A szünet előtti hajrában pedig hiába irányította a játékot a vendégcsapat, a kapura nem jelentett veszélyt.

A második félidőben közelebb került ellenfele kapujához a Mezőkövesd, amely a 62. percben a védők mögé jó ütemben bemozgó Berecz révén megszerezte a vezetést.

Előnyének azonban nem sokáig örülhetett, mert a hazai együttes büntetőt harcolt ki – ápolás miatt akkor éppen kilenc kispesti játékos volt pályán –, amit Hidi váltott gólra.

A folytatásban ismét nem tudott érvényt szerezni létszámfölényének a sablonos és sokat rontó Mezőkövesd, így a cserékkel jól frissítő Honvéd kiharcolta a döntetlent.

A kispestiek negyedik hazai fellépésükön is nyeretlenek maradtak a bajnoki szezonban, két vereség után másodszor szereztek egy pontot. A Mezőkövesdnek ezzel a döntetlennel megszakadt a négy forduló óta tartó pont nélküli sorozata.

Budapest Honvéd FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)

Puskás Akadémia FC–ZTE FC

Jól kezdett a hazai csapat, Antonio Mance első élvonalbeli találatával előnybe is került.

Nem sokkal később egyenlítettek a zalaiak az előrehúzódó Zoran Lesjak szép góljával, innentől kezdve pedig mezőnyfölényben játszottak.

Mégis a Puskás Akadémia állt közelebb a vezetés újbóli megszerzéséhez, előbb Mance lövése csattant a kapufán, majd a szünet előtt a horvát támadó fejesét a gólvonal közeléből fejelte ki egy vendégvédő.

A második félidő nagy felcsúti helyzetekkel kezdődött, de a Zalaegerszeg szerezte meg a vezetést egy újabb szép lövéssel: Szánthó Regő a tizenhatos sarkáról csavart a kapu jobb oldalába.

A Puskás Akadémia nagy energiákat mozgósított az egyenlítésért, közben hátul fellazult a védelme, amit a vendégek gyors kontratámadásokkal igyekeztek kihasználni. A hajrához közeledve elkeseredetten küzdött az egy pontért a hazai gárda, ám nem sikerült betalálnia.

A felcsútiak sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el, míg a kék-fehérek három kudarcot követően gyűjtötték be ismét a három pontot.

Puskás Akadémia FC–ZTE FC 1-2 (1-1)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás