promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pénzeső, remeklő magyarok – ismét összecsaptak a sztárok a Duna Arénában
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újabb két fordulóval folytatódott az ISL nevű úszóliga Budapesten, ezúttal az LA Current és a Cali Condors csapatai diadalmaskodtak.

Nagy összegek: az úszók természetesen nem csak puszta szeretetből ugranak a medencébe és versenyeznek saját vetélytársaik és persze a TV nézők szeme láttára. Mindezért komoly pénzt is kapnak, az első két forduló után pedig nyilvánosságra került, hogy ki mennyit kapott. A német Christian Diener (London Roar) kereste négy nap leforgása alatt a legtöbbet, ő 19 ezer dollárral gazdagodott, tőle pedig nem sokkal le maradva a hollandok úszónője Ranomi Kromowidjojo (Team Iron) volt a második 18 800 dollárral.

Magyar név is van a lista elején, mégpedig Szabó Szebasztian (Aqua Centurions), aki a váltóban és egyéniben elért eredményei után, illetve annak köszönhetően, hogy az MVP-lista harmadik helyén állt, összesen 12 ezer dollárt keresett, amivel a negyedik legjobb lett.

Újabb magyar sikerek: úgy látszik nem igazán lesz olyan forduló, ahol nem látnánk egyéni magyar sikereket. A harmadik fordulóban például a korábban már említett Szabó Szebasztián nyerte meg a férfiak 50 méteres pillangóúszását, ráadásul új országos csúccsal. Mindezt már múlt hétfőn is megjavította, most azonban tovább faragott az időn, jelenleg 21.96 az új rekord.

A negyedik forduló még több jó eredményt hozott, az esemény második napján a Hosszú Katinka-féle Iron csapatában induló Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen tudott nyerni, de voltak még dobogós helyezések ezeken kívül is. Hosszú Katinka 200 méter pillangón, Kapás Boglárka (NY Breakers) 400 méter gyorson lett harmadik.

Izgalmas csaták: szombaton és vasárnap az LA Current, Toronto Titans és a Tokyo Frogs, illetve az Aqua Centurions alakulatai csaptak össze egymással. Közülük a Los Angeles-i csapat volt a legjobb a két versenynap során, ráadásul nem akármilyen körülmények között. A Tokyo Frogs-szal ugyanis nagyon közel voltak egymáshoz a pontok tekintetében és az utolsó számok döntöttek. Az LA Current megnyerte a vegyes váltót, az úgynevezett csillagszóró futam úszásneméről pedig a szabályok értelmében ők dönthettek.

A csapat tagja, azaz amerikai Ryan Murphy, aki jelenleg a hátúszás egyik legjobbja, a riói olimpián 100 és 200 méteren is nyerni tudott, így egyértelmű volt a választás, ez pedig az összetett győzelmet is meghozta a csapatuknak.   

Hétfőn és kedden ismét négy együttes úszói versenyeztek egymás ellen: a Team Iron, a NY Breakers, a DC Trident és a Cali Condors. Utóbbi tagjai olyan ismert nevek, mintCaeleb Dressel vagy Lilly King, akik az amerikai válogatott nagyságai és egy fordulót már megnyertek az idei szezonban.

Most újabb győzelmet arattak, megelőzve a Team Iront, a New York Breakerst és a DC Tridentet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás