promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Barca-elnök beszélt a Messi-ügyről és arról, lemond-e
Borítókép:  FILIPPO MONTEFORTE, JOSEP LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu a hét elején sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy egyszerűen nem engedhette meg azt, hogy Messi nyáron távozzon a klubtól. Mint mondta, az új projektjük részeként az elsődleges feladatunk Messi megtartása volt, egyúttal úgy gondolja, az argentin labdarúgóval ebben a szezonban trófeát fognak nyerni.

Mozgalmas és tartalmas nyári időszak után kezdte meg a Barcelona a 2020/2021-es szezonját. Az idény előtt hetekig kérdéses volt, marad-e a klubnál Lionel Messi. Végül az argentin játékos úgy döntött, a jelenleg is zajló szezont a katalán csapatnál játssza le. Persze, nem múlt el minden szépen csendben: szurkolói csoportok és a klub pártolói bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a Barcelona elnöke és a csapat vezetősége ellen. 

A Barcelona első embere, Josep Maria Bartomeu a hét elején sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy egyszerűen nem engedhette meg azt, hogy Messi távozzon a klubtól. (Hiába kérte ezt az argentin játékos.) A Barca érdeke az volt, hogy a csapat kapitánya maradjon.

„Az új projektünk részeként az elsődleges feladatunk Messi megtartása volt, úgy határoztam, nem indítok erről vitát. Azzal vádoltak, amiatt kényszerítettem távozásra, hogy kiegyensúlyozzuk a könyvelésünket. Nos, nem. A klub érdekei voltak az elsődlegesek, és nem akartam a közvetlen riválisunkat erősíteni. Annak tudatában hoztuk meg ezt a döntést, hogy tudtuk, kritizálni fognak minket érte" – fogalmazott Bartomeu a Goal.com szerint.

A Barcelona elnöke ugyan megérti mindenki álláspontját, ahogy fontosnak tartja az empátiát is, de mint mondta, volt egy határidő, ameddig Lionel Messinek jeleznie kellett a távozási szándékát, s mivel ezt a játékos nem tette meg, így maradt a csapatnál.

„Mindannyian azt akarjuk, hogy a Barcelonából vonuljon vissza" – tette hozzá Bartomeu. 

Egyúttal kifejtette, nem jutott eszébe lemondani a Messi ügy miatt, s úgy gondolja, az argentin labdarúgóval ebben a szezonban trófeát fognak nyerni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás