promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét pályára léphet a visszavonult Chelsea-legenda
Borítókép:  Valery HACHE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Őrültes hírt jelentett be a Chelsea, mivel egy olyan legendát nevezett újra a keretbe, aki már régen visszavonult.

A Premier Leagueben szereplő csapatoknak le kellett adniuk a végleges névsort, hogy ki az a 25 fő, akit neveznek a bajnoki idényre. A Chelsea-nél akadt egy olyan név, akire mindenki felkapta a fejét, mivel Petr Cech már régóta visszavonult.

A legendás hálóőr 124-szer szerepelt a cseh labdarúgó-válogatottban és összesen 443-szor lépett pályára a Premier League-ben. A Chelsea-vel négy bajnoki címet, angol Szuperkupát, FA-kupát és három Ligakupát ünnepelhetett, nemzetközi szinten pedig ott volt a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-győzelem is.

Cech végül a londoni rivális Arsenalnál fejezte be a pályafutását, de aztán visszatért a Chelseahez, mint tanácsadó, szóval Frank Lampard mellett ott van igazi ikonként a szakmai stábban. A szurkolók mindannyian meglepődtek, hogy ha lehetőség adódik rá, akkor újra a kapuban láthatják a kedvencüket.

A keretben így négy kapus van: Edouard Mendy, Willy Caballero, Petr Cech és Kepa Arrizabalaga. Utóbbi teljesítményével nem voltak megelégedve a klubnál, ezért is szerződtették le az utolsó pillanatban a szenegáli válogatott Mendyt.

A Chelsea nem kommentálta, hogy Cech miért került be a keretbe, de egyszer még jó lenne a pályán látni a legendát. Ide kattintva nézhetitek meg, hogy kik kerültek be például a Liverpool, a Manchester United, vagy éppen Manchester City 25 fős csapatába.

Aztán a szurkolói kommentáradat is közrejátszott abban, hogy a a Chelsea hivatalos honlapján reagált arra, hogy Cech miért tért vissza:

„Petr Cech vésztartalékként került be a keretbe. Ez az egész elővigyázatosságból történt a koronavírus-válság miatt kialakult, eddig példa nélküli szituációra válaszul”

– fogalmazott a klub, akik kiemelték, hogy a többi kapusra is ösztönzőleg hat, hogy a tapasztalt hálóőr velük edz. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás