promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lionel Messi három rekordot is felállított a Ferencváros ellen
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona játékosa, Lionel Messi a Ferencváros elleni, 5-1-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen három rekordot is felállított. Ezek közül az egyik, hogy az argentin labdarúgó az első játékos a BL történetében, aki 16 – egymást követő – szezonjában is betalált.

Megkezdte szereplését a Bajnokok Ligájában a Ferencváros. A magyar csapat a legrangosabb európai kupasorozat 2020/2021-es szezonjának első körében 5-1-es vereséget szenvedett a Barcelona otthonában. (A találkozó összefoglalóját ide kattintva nézheted meg.) A mérkőzést követően a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman arról beszélt, hogy kicsit nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát és hagyták játszani a Ferencvárost a találkozó elején. Ez azért történhetett meg a holland szakember szerint, mert lejjebb adtak abból a nyomásgyakorlásból, ami a Barca játékát jellemzi. 

A hatgólos mérkőzés legjobbja a Barcelona csapatkapitánya, Lionel Messi volt, aki a Ferencváros elleni találkozón 1 gólt szerzett, 1 gólpasszt adott, s három rekordot is felállított – írja a Mundo Albiceleste.

  • Messi az első játékos a Bajnokok Ligája történetében, aki 16, egymást követő szezonjában is betalált.
  • A Ferencváros lett a 36. csapat, amelynek gólt lőtt a BL-ben.
  • Immár 69, a csoportkörben szerzett gólnál tart. Ennél többet senki, még Cristiano Ronaldo sem szerzett a sorozat ezen szakaszában.

Érdemes egy rövid pillantást vetni az argentin támadó Fradi elleni statisztikájára:

  • a legtöbbször ellene szabálytalankodtak (7),
  • a legtöbb sikeres csel a nevéhez fűződik (7),
  • egymaga 7-szer lőtt kapura (csapata összesen 22-szer).
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás