Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Három Barcelona-játékos szembement társai döntésével

Három Barcelona-játékos szembement társai döntésével

Sport & Szabadidő

Három Barcelona-játékos szembement társai döntésével

Sport & Szabadidő

HZS 13:05

A Barcelona vezetősége általános, mindenkire kiterjedő, harminc százalékos bércsökkentést szeretne elérni. Az első és a második csapat játékosai levélben jelezték, hogy elutasítják a fizetéscsökkentést. Most kiderült, három labdarúgó szembement társai akaratával, s hajnladő belemenni a fizetéscsökkentésbe.

A koronavírus-járvány a világ több klubjánál jelentős bevételkiesést eredményezett. A Barcelona október elején hozta nyilvánosságra a klub 2019/2020-as szezonjának gazdasági beszámolóját. Ebből kiderült, hogy abban a hét hónapban, amikor a szurkolók és turisták sem látogathatták a stadiont, akkor a jegybevételből 47 millió eurós, a bezárt üzletekből 35 millió eurós, a múzeumból pedig 18 millió eurós bevételkiesést kellett elkönyvelni. Ami ennél nagyobb probléma, hogy a Barca teljes adóssága megduplázódott, immár 488 millió euró. 

A rossz pénzügyi helyzet miatt a Barcelona vezetősége azért, hogy lassítsa az eladósodottság mértékét drasztikus lépésre szánta el magát. Általános, mindenkire kiterjedő, harminc százalékos bércsökkentésről kezdett tárgyalásokba. Az első jelek nem túl pozitívak, a RAC1 katalán rádió úgy értesült, az első és a második csapat játékosai levélben jelezték, hogy elutasítják a fizetéscsökkentést.

A Catalunya Radiora hivatkozva az AS azt írja, hogy az első keret három játékosa másképp reagált:

Marc-Andre ter Stegen, Frenkie de Jong és Clement Lenglet nem írta alá a bárcsökkentés elutasításáról szóló dokumentumot, egyúttal hajlandóak lemondani fizetésük harminc százalékáról. 

Ami érdekes, hogy az első kerethez tartozó 24 játékos többsége (a fenn említett három labdarúgón kívül) Lionel Messivel, Sergio Busquets-szel, Gerard Piquével az élen határozottan elutasítja a fizetéscsökkentést.

Fontos megjegyezni: 

minden játékosnak és alkalmazottnak joga van ahhoz, amennyiben nem felel meg számára a bércsökkentés utáni állapot, akkor szabadon elhagyhassa klubot.

A Barcelona vezetősége november 5-ig szeretné lezárni a tárgyalásokat.

Borítókép: GABRIEL BOUYS / AFP