promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Real Madrid és a Juventus is Kylian Mbappét akarja
Borítókép:  FRANCK FIFE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Juventus és a Real Madrid is szeretné megszerezni magának Kylian Mbappét. Előbbi csapat hajlandó akár 400 millió eurót is fizetni a PSG támadójáért.

A Paris Saint-Germain játékosának, Kylian Mbappénak 2022 júniusában lejár a szerződése, a labdarúgó pedig még nem kötelezte el magát hosszabb időre jelenlegi klubjával. Így egyelőre nyitva van a kérdés:

hol is folytatja pályafutását a világbajnok francia labdarúgó?

Arról korábban már többször szó esett, hogy a Real Madrid és annak vezetőedzője, Zinedine Zidane szívesen látná soraiban a futballistát. Az AS korábban összeszedte, hogy a spanyol csapat milyen úton-módon szerezné meg az általa kiszemelt Mbappét. Most szintén a spanyol napilap ír arról, hogy a Real pole-pozícióban van a francia sztárért folytatott versenyben. A madridi klub elnöke, Florentino Peréz ugyanis kiemelten kezeli Mbappé megszerzésének ügyét. Az AS egyúttal jelzi, az üzlet létrejöttéhez kiemelt diplomáciai érzékre van szükség, az átigazolás kulcsa ugyanis nem Párizsban, hanem Dohában van – épp ezért kezeli gondosan kapcsolatát Peréz a PSG katari tulajdonosaival.

Sokat javít a Real Madrid esélyein, hogy Kylian Mbappé nemcsak kifejezetten kedveli Zidane-t, de a klubhoz is szoros érzelmi viszony fűzi. Erről ez év februárjában vallott a The Player's Tribune-ön. Mint egyebek között írta, 13 évesen egy hetet töltött a Real Madridnál a francia tréner meghívására, ez pedig egy életreszóló élmény maradt számára.

„Néha, amikor igazán megélsz valamit, az olyan, mint egy álom”

– fogalmazott Mbappé.

Ami kifejezetten érdekessé teszi az üzlet megkötését, hogy a Tuttosport értesülései szerint a Juventus hajlandó lenne akár 400 millió eurót is fizetni a játékosért. (Az eddig legnagyobb, futballistáért kifizetett összeg 222 millió euró volt: ennyi volt Neymar kivásárlási ára a Barcelonánál.)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás