promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így akadályozná meg a PSG, hogy Mbappé a Realhoz szerződjön
Borítókép:  MATTEO CIAMBELLI / NURPHOTO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A PSG vezetősége megtesz mindent azért, hogy megakadályozza Kylian Mbappé Real Madridhoz szerződését.

Már hónapok óta napirenden van a téma, miszerint a PSG játékosa, Kylian Mbappé a Real Madrid csapatához igazol. A pletyka nem is alaptalan, hiszen a madridi együttes vezetőedzője, Zinedine Zidane több alkalommal is jelezte, hogy szívesen látná honfitársát a spanyol fővárosban. Persze a francia sztárcsapat sem tétlenkedik. A spanyol napilap, az AS, most az ügylethez közel álló forrásokból úgy értestül, hogy a PSG komoly lépéseket tervez azért, hogy megtartsa támadóját.

„Nem lesz könnyű a Realnak Mbappét elhoznia a PSG-től”

– fogalmazott az AS-nak egy, a helyzetet jól ismerő forrás.

A helyzet ugyanis az, hogy a francia együttes jelentős fizetésemeléssel tartaná a játékost magánál. Mbappé jelenleg 15 millió euró körül keres egy szezonban, de ezt az összeget Lionel Messi és Cristiano Ronaldo szintjére emelné a vezetőség, ami a hírek szerint évi 50 millió eurót jelente egy idényben. Ezzel pedig 2022-nél (eddig szól Mbappé szerződése – a szerk.) is tovább tartaná magánál a futballistát a francia kirakatcsapat.

A PSG stratégiai célja, hogy a 2022-es katari világbajnokságig megtartsa a játékost. Ráadásul szintén fontos szempont a NIKE-val kötött szerződés betartása. A sportszergyártó cég ugyanis 2032-ig meghosszabbította együttműködését a PSG-vel, a döntésben pedig főszerepet játszott Mbappé és Neymar jelenléte Párizsban. A 25 millióról 75 millió euróra emelkedett szerződésösszeg azonban csökkenhet, ha az egyik játékos elhagyja a klubot. Érdekesség, hogy míg 2008-ban 80 ezer PSG-mez fogyott el, addig 2019-ben több mint egymillió. Ez pedig nagyban köszönhető a francia és a brazil játékosnak.

Madridban azonban azzal számolnak, hogy 2021 nyarán, szerződése utolsó fázisában elhozhatják Mbappét a Realhoz. Kérdés: sikerül-e?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás