promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rebrov beszélt arról, hogy mi a Ferencváros sikerének a titka
Borítókép:  MTI/Koszticsák Szilárd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros vezetőedzője, 2018 augusztusában vette át a csapat irányítását, azóta a magyar együttes előbb bejutott az Európa-liga csoportkörébe, most pedig ott van Bajnokok Ligája főtábláján. Az ukrán szakember elárulta, hogy mi lehet a siker titka.

A Ferencváros vezetőedzőjét, Szerhij Rebrovot ritkán látni molyogni. Határozott, profi szakember, aki tudja hogyan és miként érhető el a siker. Miután azonban a Fradi 25 év után bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, az ukrán edző arcán is megjelent a mosoly. A Molde elleni mérkőzést követően Rebrov a fejét fogta, és olyan érzelmeket lehetett látni rajta, amit eddig nemigen.

„Azért fogtam a fejemet, mert tudom, mennyi munka kellett ehhez a sikerhez. A Dinamo Kijevvel annak idején már jártam a Bajnokok Ligája csoportkörében, de akkor egyszer sem kellett selejtezőt játszanunk. Most viszont négy kört is mennünk kellett, nem is akármilyen ellenfelekkel szemben. Az újságírók előszeretettel hasonlítják össze az egyes klubok költségvetését, kinek mennyit ér a kerete, de láthatjuk, sokszor nem ez dönt. Nagy dolgot vittünk véghez, a csoportkörben pedig tízszer-hússzor nagyobb költségvetésű klubok is szembejöhetnek”

– mondta Rebrov a Nemzeti Spornak adott interjújában.

Az ukrán szakember nem maradt sokáig a stadionban. Mint mondta, úgy volt vele, hogy jobb, ha ilyenkor nincs ott a labdarúgókkal, nélküle a játékosok jobban el tudják engedni magukat.

A beszélgetés során szó esett arról, hogy Rebrov 2018 augusztus óta dolgozik a Ferencvárosnál, s előbb az Európa-liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezetette a csapatot, adódik tehát a kérdés: mi lehet a titok?

„Nincs titok. Nem teszek semmi mást, mint segítek a játékosoknak, megmutatom nekik az utat. Nélkülük semmit sem értem volna el. Az edző élete már csak ilyen: egyszer jönnek az eredmények, máskor nem. De ha mégis van titok, az az edzésmunkában keresendő. A gyakorlásokon senki sem próbál lazsálni, a játékosok mindennap fejlődni szeretnének. Ideérkezésemet követően az első esztendőben még voltak konfliktusok az öltözőben, mostanra nincsenek. A csapat összeállt, mindenki egy irányba húz, mindenki segíti a másikat”

– mondta Rebrov, majd elárulta, hogy melyik csapattal mérkőzne meg szívesen:

„Bárki jön, készen állunk rá. Nincs vesztenivalónk, ezen a szinten már nincsenek könnyű ellenfelek”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás