Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tovább bonyolódik az ügy Mainzban, Szalai Ádám bíróságra megy

Tovább bonyolódik az ügy Mainzban, Szalai Ádám bíróságra megy

Sport & Szabadidő

Tovább bonyolódik az ügy Mainzban, Szalai Ádám bíróságra megy

Sport & Szabadidő

HZS - 2020.09.29. 13:03

Szalai ügyvédjével, Markus Schütz-cal együtt munkaügyi pert indított a Mainz ellen. A feleknek október 8-án, 11 órakor kell megjelenniük mainzi munkaügyi bíróságon, hogy rendezzék vitájukat.

A magyar válogatott játékosa, Szalai Ádám eddig szokatlan szituációban találta magát Mainzban. Nézzük röviden, vázlatpontszerűen, mi történt az elmúlt hetekben a magyar játékossal:

  • először jött a hír, hogy a Mainz „szakmai okokból kifolyólag" nem számol Szalai Ádámmal, a magyar támadónak új csapat után kell néznie;
  • a Bild gyorsan kiderítette, hogy a háttérben valószínűleg bérvita van;
  • Szalai Ádám ügynöke, Oliver Fischer elfogadhatatlannak nevezte azt, amit a Bundesliga-klub csinál, egyúttal jelezte, ügyfele nem keres magának új csapatot;
  • a Mainz játékosai úgy vállaltak szolidaritást Szalaival, hogy egy edzésen megtagadták a részvételt;
  • a támadó úgy nyilatkozott a Bildnek, hogy egyelőre nem akar beszélni, csak akkor szólal meg, ha eljön az ideje.

Itt persze nem ért véget a történet. Szalai ügyvédjével, Markus Schütz-cal együtt munkaügyi pert indított klubja ellen. A klubnak és a játékosnak október 8-án, 11 órakor kell megjelenniük mainzi munkaügyi bíróságon. A cél, hogy a jelenleg az U23-asokhoz száműzött magyar játékos újra az első kerettel együtt edzhessen, s rendeződjön a felek közti bérprobléma. 

Fontos továbbá megjegyezni: az események közepette a Mainz kirúgta vezetőedzőjét Achim Beierlorzert, mivel a csapat a Bundesliga 2020/2021-es szezonjában, két fordulót követően nulla ponttal és hét kapott góllal áll. 

Borítókép: ARNE DEDERT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP