Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Óvatosnak kell lennem” – Szalai Ádám beszélt a mainzi balhéról

„Óvatosnak kell lennem” – Szalai Ádám beszélt a mainzi balhéról

Sport & Szabadidő

„Óvatosnak kell lennem” – Szalai Ádám beszélt a mainzi balhéról

Sport & Szabadidő

HZS 13:03

A Mainz közölte Szalai Ádámmal, hogy nem számít rá a 2020/2021-es szezonban. A játékos ügynöke szerint a német klub lépése elfogadhatatlan, míg a magyar játékos csapattársai szolidaritást vállaltak Szalaival, aki röviden beszélt is a jelenlegi helyzetről.

Minden egy, a semmiből, hirtelen érkező hírrel kezdődött. A Mainz egyszercsak közölte Szalai Ádámmal, hogy nem számol vele a 2020/2021-es szezonban, és jobban tenné, ha új csapat után nézne. A Bundesliga klub döntése miértjéről nem közölt információt. Mindössze arról számolt be, hogy Szalai nem szerepel szakmai tervükben.

Az okokról a Bild írt, kifejtve, hogy a háttérben valószínűleg bérvita van. Szalai ügynöke, Oliver Fischer nyilatkoztában pedig arról beszélt, hogy a Mainz vezetőségének tette érthetetlen és elfogadhatatlan. Közben a csapat játékosai úgy döntöttek, hogy kiállnak Szalai Ádám mellett és úgy vállalnak szolidaritást, hogy nem jelentek meg a szerdai edzésen. (Ez a tett jelzésértékű, amennyiben a háttében meghúzódó erővonalakat akarjuk megérteni.)

A német lap egyébként megkérdezte Szalai Ádámot is – szúrta ki a csakfoci.hu –, de a magyar válogatott játékosa szűkszavúan fogalmazott:

„Nem akarok még erről beszélni, óvatosnak kell lennem. Biztosan eljön majd az ideje annak is, amikor beszélhetek”.

Borítókép: TORSTEN SILZ / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP