promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Óvatosnak kell lennem” – Szalai Ádám beszélt a mainzi balhéról
Borítókép:  TORSTEN SILZ / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mainz közölte Szalai Ádámmal, hogy nem számít rá a 2020/2021-es szezonban. A játékos ügynöke szerint a német klub lépése elfogadhatatlan, míg a magyar játékos csapattársai szolidaritást vállaltak Szalaival, aki röviden beszélt is a jelenlegi helyzetről.

Minden egy, a semmiből, hirtelen érkező hírrel kezdődött. A Mainz egyszercsak közölte Szalai Ádámmal, hogy nem számol vele a 2020/2021-es szezonban, és jobban tenné, ha új csapat után nézne. A Bundesliga klub döntése miértjéről nem közölt információt. Mindössze arról számolt be, hogy Szalai nem szerepel szakmai tervükben.

Az okokról a Bild írt, kifejtve, hogy a háttérben valószínűleg bérvita van. Szalai ügynöke, Oliver Fischer nyilatkoztában pedig arról beszélt, hogy a Mainz vezetőségének tette érthetetlen és elfogadhatatlan. Közben a csapat játékosai úgy döntöttek, hogy kiállnak Szalai Ádám mellett és úgy vállalnak szolidaritást, hogy nem jelentek meg a szerdai edzésen. (Ez a tett jelzésértékű, amennyiben a háttében meghúzódó erővonalakat akarjuk megérteni.)

A német lap egyébként megkérdezte Szalai Ádámot is – szúrta ki a csakfoci.hu –, de a magyar válogatott játékosa szűkszavúan fogalmazott:

„Nem akarok még erről beszélni, óvatosnak kell lennem. Biztosan eljön majd az ideje annak is, amikor beszélhetek”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás