promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszabbításban szerzett góllal nyert Szuperkupát a Bayern München
Borítókép:  BERNADETT SZABO / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bayern München nyerte a Sevilla elleni, Budapesten, a Puskás Arénában rendezett Szuperkupa-döntőt. A győztes gólt Javi Martínez szerezte a 104. percben.

A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezték meg Budapesten a Szuperkupa döntőjét a Bajonok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla között. A stadionban nagy létszámú egészségügyi személyzet volt jelen a stadionban. A létesítmény területén sátrakat állítottak föl, hogy a belépésnél kiszűrt, magasabb testhőmérsékletű vagy esetleg tünetekkel rendelkező vendégek további vizsgálata megtörténhessen. A nézőtéren pedig csak az egy közösséget alkotók – családtagok, barátok – ülhettek egymás mellé. Mindent egybe véve ez volt hónapok óta az első olyan UEFA-rendezvény, ahová már nézők is behettek.

A Puskás Arénába kilátogató nagyrészt magyar szurkoló rögtön több Sevilla támadást is láthatott a mérkőzés elején. A spanyol csapat pedig a 13. percben egy büntetőt követően megszerezte a vezetést. Ezek után váltott a Bayern, hatékonyabban jött ki ellenfele letámadásából, majd több veszélyes helyzetet is kialakított, amelyből egyet, a 34. percben értékesített is a Goretzka révén.

A második félidő egy videóbírózást követően visszafújt Bayern-góllal és bajor fölénnyel kezdődött, s ez ki is tartott a találkozó végéig. Csak a második félidő statisztikáját nézve a Bayern majd 60 százalékban birtokolta a labdát. A Sevilla pedig főleg ellentámadásokból próbált helyzetbe kerülni, és a 87. percben akár meg is nyerhette volna a találkozót: egy kontra után En Nesyri állt egy az egyben Neurrel, de a német kapus végül kivédte a spanyol csapat támadójának lövését.

Majd jött a ráadás, s újra En Nesyri, és egy újabb kihagyott helyzet. Ami azonban nem ment sevillai oldalon, ment bajor oldalon: a csereként beállt Javi Martínez a 104. percben eldöntötte a mérkőzést. Szuperkupa-győztes lett a Bayern München. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás