Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Olyat tett a Real Madrid, amit eddig még egyetlen csapat sem

Olyat tett a Real Madrid, amit eddig még egyetlen csapat sem

Sport & Szabadidő

Olyat tett a Real Madrid, amit eddig még egyetlen csapat sem

Sport & Szabadidő

HZS 18:48

A Real Madrid a Real Sociedad elleni La Liga-mérkőzésen történelmet írt. A madridi klub az első, amelynek csapatában négy, a 2000-es években született játékos lépett pályára egy spanyol első osztályú bajnoki mérkőzésen.

Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid is megkezdte a La Liga 2020/2021-es szezonját. A madridi együttes, a 2019/2020-as kiírás győztese, a Real Sociedad otthonában lépett pályára, s játszott 0-0-s döntetlent.

Ami talán egy fokkal érdekesebb ennél, az az, hogy a Real játékában pontosan ugyanazokat a sémákat lehetett látni, mint amit eddig a Zidane-érában. Labdabirtoklásra épülő játék, a széleken az egy az egy elleni szituációk kialakítása, illetve beadások, beadások után. Semmi újdonság, az eddigiektől eltérő változtatás.

És ami még meglepőbb, a Real Marid eddig, az átigazolási időszak során nem szerződtetett egyelten nagy nevet sem. Ellenben több játékosától megvált: végre sikerült eladni Gareth Bale-t a Tottenhamnak, ahogy távozott Sergio Regulion (Tottenham), James Rodriguez (Everton) és Achraf Hakimi (Inter) is. Az érem másik oldalán a fiatalok szerepelnek: rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet Martin Ödegaard, Vínicius Junior és Rodrygo is. Ráadásul pályára lépett még a Real Madrid második csapatától felhozott két játékos, Marvin Park és Sergio Arribas is. 

Ezzel pedig a Real történelmet írt,

a madridi klub az első, amelynek csapatában négy, a 2000-es években született játékos lépett pályára egy spanyol első osztályú bajnoki mérkőzésen.

A kérdés persze adott:

tud-e eredményeket elérni Zidane a jelentősen megfiatalított, de meg nem erősített kerettel?

Borítókép: ANDER GILLENEA / AFP