promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kakaskodás, ütés, rúgás – öt piros a franciák klasszikusán, Neymar agya is elborult
Borítókép:  a már-már megszokott indulatok a franciák csúcsderbijén. Forrás: AFP/Franck Fife.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A francia labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának zárómeccsén (Paris Saint-Germain – Olympique Marseille) rendezték meg az ország legnagyobb presztízsű találkozóját.

A BL-döntőt augusztusban elvesztő Paris Saint-Germain számára nem kezdődött jól a francia bajnokság 2020-2021-es idénye. A PSG a többi csapattal ellentétben még csak egy találkozón van túl, ám azt 1-0-ra elvesztette a friss feljutó, RC Lens otthonában.

Ettől sokkal komolyabb gondok gyötörték Thomas Tuchelt és stábját, ugyanis az elmúlt napokban hét játékos is elkapta a koronavírust – köztük Neymar és Kylian Mbappé is.

Ilyen előzmények után már a szezon elején szembe kellett nézni az Olympique Marseille-jel. Az ország labdarúgásának csúcsderbijét csak egy apró mozzanattal érzékeltetnénk:

a két csapat találkozóira vendégszurkolók nem utazhatnak.

A PSG Neymart már be tudta vetni, ám a csapat vele is ugyanúgy szenvedett, mint az első bajnoki fordulóban. Nem volt meglepő, hogy a 31. percben egy szabadrúgás után, Florian Thauvin megszerezte a vezetést.

A párizsiak próbálkoztak, de ötlettelen játékuk nem vezetett eredményre, és még a VAR is elvett egy-egy találatot mindkét csapattól – valószínűleg jogosan. A mérkőzés egyébként – a szokásoknak megfelelően – paprikás hangulatban zajlott, a 90. percig a játékvezető 11 sárga lapot osztott ki. A hosszabbításban aztán elszabadultak az indulatok:

  • a bíró öt (!) játékosnak is felmutatta a piros lapot (ezt 3-2 arányban a hazaiak nyerték), köztük Neymarnak is,
  • két vendégjátékos a földön maradt,
  • Layvin Kurzawa és Jordan Amavi pedig egymásnak esett.

Mire lecsillapodtak az indulatok, közel tíz percet kellett hosszabbítania a sporinak, aki amúgy történelmet írt, hiszen francia rekord, hogy 19 lapot (14 sárga, 5 piros) kellett kiosztani egy mérkőzésen.

Még két érdekesség:

  • a PSG-vel 1978 után másodszor fordult elő, hogy két vereséggel, rúgott gól nélkül kezdte a bajnokságot,
  • a Marseille 2011 novembere óta először nyert meccset a PSG ellen a bajnokságban, azóta 13 vereség és 3 döntetlen volt a mérleg.

A mérkőzésre beengedték a szurkolókat, akik között ott volt Franciaország korábbi elnöke, Nicolas Sarkozy, valamint Babos Tímea párospartnere, Kristina Mladenovic.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás