promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy francia döntötte el: Bajnokok Ligája-győztes a Bayern München! – videó
Borítókép:  Kingsley Comant ünneplik a Bayern München játékosai. Forrás: AFP/Manu Fernandez.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már azzal történelmet írta a Bajnokok Ligája, hogy a sorozat döntőjét augusztus 23-án rendezték meg: a német Bayern München a hatodik, a francia Paris Saint-Germain az első győzelmére hajtott.

A koronavírus-járvány miatt a Bajnokok Ligája utolsó szakasza egy nyolcas minitornával zárult, az egyenes kieséses szakaszban pedig a Bayern München és a PSG teljesített a legjobban. A BL 2019-2020-as évadának utolsó meccsén Lőw Zsolt révén a magyar futball is érdekelve volt, hiszen a franciák másodedzője az egykori újpesti játékos.

A mérkőzés esélyesei a bajorok voltak, akik az idény összes Bajnokok Ligája-meccsét megnyerték. Ennek megfelelően két lövőssel indították a találkozót, de egyik sem találta el a kaput. Ellenben Neymar kétszer is mattolhatta volna Manuel Neuert, ám a német válogatott kapusa döntő szituációkban tudott hárítani.

Robert Lewandowski sem akart lemaradni Neymar mögött, kapufával jelentkezett, majd közvetlenül a szünet előtt fejese Keylor Navas kezében halt el. Közben a PSG játékosai is próbálkoztak, de Ángel di María és Kylian Mbappé sem tudta megszerezni a vezetést.

[[galeria]]

A második játékrészt elejét megnyomta a Bayern München, és Joshua Kimmich tökéletes beadását – a PSG-neveltje – Kingsley Coman a párizsiak kapujába fejelte. Az idő előrehaladtával fokozta a tempót a Paris Saint-Germain, de játékosai – Marquinhos például az ötösről fejelhetett – nem tudtak túljárni Neuer eszén. 

Ez pedig azt jelentette, hogy a bajorok megnyerték a 2019-2020-as Bajnokok Ligáját!

Ez a Bayern München hatodik BL-diadala, emellett van öt elvesztett döntője is. Nem mehetünk el szó nélkül a németek szezonja mellett, ezt most pontokba szedtük:

  • megnyerték a 2019-2020-as Bundesligát, valamint a 2020-as Német Kupát;
  • a szezon összes BL-mérkőzését megnyerték (a Chelsea-nek hét, a Barcelonának nyolc, a Lyonnak három gólt lőttek);
  • még az őszi szezon közben Hansi Flick váltotta Niko Kovacot (aki időközben a francia Monaco edzője lett);
  • Flick lett az első olyan edző, aki az első nyolc mérkőzéséből nyolcat nyert a BL-ben;
  • Coman döntőbeli találata volt a Bayern München 500. BL/BEK-gólja.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás