promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neymar Bajnokok Ligáját akar nyerni a PSG-vel
Borítókép:  DAVID RAMOS / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A PSG hivatalos magazinjának Neymar elárulta: egyetlen célja most, hogy csapattársaival Bajnokok Ligáját nyerjen.

A Qatar Sports Investments 2011-ben jelent meg Párizsban. Azóta a PSG több mint 1 milliárd eurót költött futballistákra. És egész 2020 augusztusáig azt lehetett mondani, hogy a befektetett pénz nem térül meg (vagy, ha igen, az sokkal inkább a látványban, mintsem a szakmában hasznosul), aztán Thomas Tuchel vezetésével zajló munka Párizsban beérett, s a francia foci kirakatcsapata a Bajnokok Ligája-döntőjébe jutott. Karnyújtásnyira került a Paris Saint-Germain attól a trófeától, amit a klub már évek óta nagyon szeretne vitrinjében tudni. A vágyott siker végül nem jött össze. Az a Bayern München lett ugyanis a 2019/2020-as BL-szezon kiírásának győztese, amely a finálában a legkevésbé adta fel saját stílusát, filozófiáját.

A finálé lefujása után a PSG brazil játékosa könnyeivel küszködött, míg most arról beszélt a klub hivatalos magazinjának, hogy jelenleg egyetlen cél lebeg a szeme előtt, méghozzá az, hogy csapattársaival Bajnokok Ligáját nyerjen. 

„Az egyetlen célom most, hogy Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhessek a csapattársaimmal. Nem az egyéni, hanem a csapatsikerekért aggódom. Első napomtól kezdve mindenem ennek a klubnak adtam. Tavaly nyáron nehéz és szomorú időszakon mentem keresztül, de nem adtam fel. Tudtam, hogy mi vár rám, ha visszatérek a pályára, de mindezek mellett arra koncentráltam, hogy a legjobbabat nyújtsam. Aztán a dolgok elkezdtek jobbak lenni”

– fogalmazott Neymar.

A támadó arról is beszélt, hogy amióta Párizsba érkezett már kétszer élte át a kiesést a BL-ban a legjobb 16 között. És úgy gondolja, hogy a kiesések, a csalódások, a hibák azért vannak, hogy az ember tanuljon belőlük és erősebb legyen.

„Ha bárki kételkedett volna abban, hogy a PSG az elitbe tartozik, akkor ezek a kételyek Lisszabonban elillantak”

– tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás