promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominik elárulta, hogy miért dühöngött lecserélésekor
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominik elárulta, hogy a benne lévő feszültség miatt fakadt ki annyira, amikor a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi lecserélte őt az Oroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Hozzátette, hogy soha nem lenne tiszteletlen Rossival.

A Magyarország-Oroszország Nemzetek Ligája-mérkőzés nemcsak az öt gólról, s a 3:2-s orosz győzelemről maradhat emlékezetes, hanem arról is, hogy Szoboszlai Dominik dühöngve hagyta el a pályát a 82. percben, miután a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi lecserélte. Az RB Salzburg játékosának édesapja, Szoboszlai Zsolt a találkozót követően egy kérdésre felelve elárulta, hogy fia magára volt dühös, nem volt elégedett a teljesítményével. Bosszantotta, miért csak a hatvanadik perc után kezdett el jól játszani a válogatott. Úgy volt vele, ha az elejétől kezdve megfelelő felfogásban futballozik a csapat, teljesen máshogy alakult volna a mérkőzés.

A Nemzeti Sport a Nemzetek Ligája-mérkőzéseket követően interjút készített Szoboszlai Dominikkal, ebben pedig – egyebek között – szóba jött a fenn említett eset is. Ezzel kapcsolatban a középpályás elárulta:

„Csupán annyi történt – annak ellenére, hogy tudtam, nem leszek végig a pályán –, hogy segíteni akartam a csapatnak. Ám tudom, profi futballistaként el kell fogadnom a szövetségi kapitány döntését. Feszült voltam, de a bennem rejlő motivációra pozitívumként tekintek. Marco Rossinak köszönhetem, hogy fiatalon meghatározó szerepet kaptam a válogatottban, sohasem lennék tiszteletlen vele, ezt ő is tudja. Nagyon motivált vagyok, azokban a pillanatokban is ezt láthatták rajtam, és a bizonyítási vágy sosem múlik el”. 

A beszélgetés során szó esett természetesen a Törökország és Oroszország elleni mérkőzésekről. Mint Szoboszlai kifejtette, a mérkőzések nagy részében sikerült megvalósítani azt a taktikát, amelyet a szakmai stáb kért tőlük. Úgy látja, hogy a törökök kicsit lenézték a magyar válogatottat.

Szoboszlai szerint azonban a taktika csak egy szelete az össz­képnek:

„Legalább ilyen fontos volt, hogy ezúttal nem ijedtünk meg attól, hogy bátran futballozzunk. Mindenki odatette magát, végigfutotta a kilencven percet, és folyamatosan segítettük egymást”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás