Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nyelvvizsgáznia kell Suáreznek, hogy a Juventus játékosa lehessen

Nyelvvizsgáznia kell Suáreznek, hogy a Juventus játékosa lehessen

Sport & Szabadidő

Nyelvvizsgáznia kell Suáreznek, hogy a Juventus játékosa lehessen

Sport & Szabadidő

HZS 15:45

Mivel a Juventus McKennie és Arthur szerződtetésével kimerítette az EU-n kívülről igazolható játékosok kvótáját, így a Barcelonától érkező Luis Suárez csak akkor csatlakozhat a csapathoz, ha olasz útlevelet szerez, ehhez azonban olasz nyelvből kell vizsgáznia.

Nagyon közel áll ahhoz a Juventus, hogy megszerezze a Barcelona játékosát, Luis Suárezt. A hírek szerint az olasz együttes – bónuszokkal együtt – 16 millió eurót fizetne a támadóért. Azért a futballistáért, akivel az új Barca-edző, Ronald Koeman már közölte, hogy nem számít rá a 2020/2021-es szezonban.

Ugyanakkor van még egy probléma, ami megoldásra vár. Mivel a Juventus már Weston McKennie és Arthur szerződtetésével kimerítette az EU-n kívülről igazolható játékosok kvótáját, így a Barcelonától érkező Luis Suárez csak akkor csatlakozhat a csapathoz, ha olasz útlevelet szerez – olvasható a Republic World.comon.

Suárez olasz feleségének, Sofia Balbinak a felmenői révén jogosult az olasz útlevél megszerzésére, de az uruguay-i támadónak ennek ellenére is szükséges középfokú nyelvvizsgát tennie. Amint sikeres vizsgát tett a játékos, jöhet a következő lépés a tárgyalási folyamatban. Azaz Suáreznek és a Barcelonának kell dűlőre jutnia:

a futballista szeretne közös megegyezéssal szerződést bontani klubjával, a klub legalább a támadó következő évi fizetését szeretné megkapni.

A csatár 283 mérkőzést játszott a Barcában és 198 gólt szerzett.

A kérdés az, hogy október 5-ig, az átigazolási szezon végéig elkészül-e Suárez útlevele.

Borítókép: RAFAEL MARCHANTE / POOL / AFP