promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona tinisztárja sorra dönti a rekordokat
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Spanyolország színeiben az Ukrajna elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen pályára lépett a Barcelona ifjú titánja, Ansu Fati.

Kevés olyan játékos van jelenleg a Barcelona csapatában, akinek nem kell aggódnia az esetleges távozás miatt. A biztonságban lévők egyike a katalán csapat tinisztárja, Ansu Fati. A tizenhét éves labdarúgó annyira fontos a klub vezetőségének, hogy előző év végén olyan szerződést kötöttek a támadóval, amelyben a játékos kivásárlási ára 100 millió euróról 170 millió euróra nőtt, sőt, amikor Ansu Fati aláírja első profi szerződését, 400 millió euróra nő ez az összeg.

Az immár spanyol állampolgársággal rendelkező futballista fiatal kora ellenére már a 2019/2020-as szezonban is kapott lehetőséget a katalán sztárgárdában. Az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 33 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt nyolc gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki. De, ami ennél érdekesebb, hogy egy sor rekordot megdöntött már.

Ansu Fati a

  • Barcelona történetének legfiatalabb gólszerzője;
  • Bajnokok Ligája történetének legfiatalabb gólszerzője;
  • legfiatalabb játékos, aki egy spanyol bajnoki mérkőzésen kettőnél több gólt szerez;
  • legfiatalabb játékos, aki egy spanyol bajnoki mérkőzésen gólt szerez és gólpasszt ad;
  • a spanyol labdarúgó-válogatott legfiatalabb gólszerzője – ezzel egy 95 éves rekordot megdöntve.

Ansu Fati nemrég menedzsert váltott, a világ egyik legismertebb játékosügynökéhez – Jorge Mendeshez – igazolt, akinek „istállójába” tartozik többek között Cristiano Ronaldo és Ángel Di María is. Az El Mundo Deportivo szerint Ansu Fati a jövőben még egy nagyobb fizetéssel kecsegtető szerződést kaphat a katalán klub elöljáróitól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás