promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismerős BL-ellenfél, megint a horvát Dinamo Zagrebet kapta a Ferencváros
Borítókép:  Instagram/ftcofficial.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már csak egy lépésre van attól a Ferencvárosi Torna Club, hogy ősszel újra valamelyik európai kupasorozat főtábláján szerepeljen.

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgói már két Bajnokok Ligája-selejtezőkört sikerrel vettek – mindkét párosításnál a szóba jöhető ellenfelek legerősebbjét kapta a magyar csapat:

Az UEFA Nyonban megtartotta a következő kör sorsolását, az itt továbbjutó csapatok már biztosan szerepelhetnek valamelyik európai kupasorozat főtábláján.

A Fortuna megint nem volt kegyes, így a horvát GNK Dinamót sodorta a Fradi útjába – a zöld-fehérek otthon játsszák a sorsdöntő csatát (előzetesen kijelölt játéknap: szeptember 15-16.). 2019 nyarán az Üllői úton nyertek fölényesen a horvátok.

Több forgatókönyv is elképzelhető:

  • egy ferencvárosi győzelem esetén a következő körben egy oda-visszavágós párharc keretében dől el, hogy a Fradi felkerül-e a Bajnokok Ligája-főtáblájára vagy sem. Ha ebben a párharcban vereséget szenved, akkor biztosan Európa-liga-főtáblás.
  • egy horvát győzelem esetén az FTC az Európa-liga-selejtezőjébe kerül, ott pedig egymeccses párharc dönt arról, hogy a budapesti zöld-fehérek ott lesznek-e a második számú európai kupasorozat főtábláján.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás