promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dőljenek el egy meccs alatt az elődöntők a Bajnokok Ligájában?
Borítókép:  UEFA
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy rendhagyó Bajnokok Ligája döntőt játszik le vasárnap a PSG és a Bayern München, de jó lehet ez a rendszer, ahogy eljutottunk ide?

A koronavírus-járvány a Bajnokok Ligáját is megkavarta. A legjobb nyolc csapatnak el kellett utaznia Portugáliába, hogy ott egy helyen tudják le a maradék mérkőzéseket. Akármennyire is szigorúak voltak az intézkedések, az összecsapások előtt az Atlético Madridnál és a Barcelonánál is találtak koronavírus-fertőzött játékost.

Már az is szokatlan volt, hogy augusztusban BL-meccseket néztünk a tévében, de az is a feje tetejére állított mindent, hogy a negyeddöntők, és az elődöntők is egy meccs alatt dőltek el, tehát nem voltak oda-visszavágók. Sokan úgy látták, hogy kiélezett meccseket kaptunk, például egy PSG majdnem kiesett az Atalanta ellen, ha nem rázza meg magát a mérkőzés végén.

Utána persze ők is magabiztosan jutottak a döntőbe, egy Bayern München meg főleg, akik a Barcelonát 8-2-vel, a Lyont pedig 3-0-val küldték haza.

Lehet kiélezett, amikor egyetlen mérkőzésen dől el minden, de mégsem teljesen igazságos. Ha például egy rosszul játszó kiscsapat remekül védekezik az összecsapás alatt, és éppen szerencsével rúg egy gólt is, az nem fogja megmutatni a tényleges teljesítményét.

Sziklai Attila blogger ki is tért a kérdésre, és nem ért egyet ezzel a formátummal.

„Először is valószínűleg a kisebb klubok azonnal felhorgadnának, hogy elveszítik a hazai mérkőzés lehetőségét, és ezzel egy jelentős jegyárbevétel esélyét is. Mindezek mellett két mérkőzés jogaiért alighanem több pénz jutna, mint egyért. Továbbá a futballban az lenne a jó, ha a legjobb csapatok játszanák a finálékat, és nem azok, akik esetleg képesek egy-egy mérkőzésnyi csodát csinálni, hogy aztán újra, két 3-0-s elődöntőt nézhessünk”

- fogalmazott Attila, aki utána elmerült példaként az NFL-be is.

„Ott van a jól ismert NFL rendszer, ahol mindig a kiemeltek játszanak hazai pályán a rájátszásban, tehát itt a kisebb klubok az esélytelenség miatt panaszkodhatnának. Miközben papíron az egy mérkőzés még mindig jobb esélyt kínálhat számunkra, mint kettő, ahol kisebb eséllyel jön ki rosszul a lépés egy nagyobbaknak két, teljesen különböző mérkőzésen.”

Bármi is lesz, a blogger reméli, hogy a 2020-21-ben remélhetőleg minden visszatér a régi kerékvágásba, és bízik a kiegyensúlyozott sorsolásokban is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás