promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Lyont is legyőzte a Bayern München, jöhet a BL-döntő
Borítókép:  FRANCK FIFE / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bayern München magabiztos játékkal, 3:0-ra verte a Lyont a Bajnokok Ligája elődöntőjében, s jutott a sorozat fináléjába, ahol a PSG lesz az ellenfele.

Azok után, hogy a Lyon kisebb csodákat téve előbb a Juventust, majd a Manchester Cityt kiejtve jutott el a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, nagy kérdés volt: tud-e még nagyobb csodát tenni azzal, hogy kiejti azt a Bayern Münchent, amely a negyeddöntőben 8:2-re verte a Barcelonát.

A találkozó első tizenöt percében úgy tűnt, igen lesz a végső válasz. A francia együttes többször tudott ellenfele mögé kerülni, de két nagyobb helyzetéből egyet sem tudott gólra váltani. Ami nem ment az egyik oldalon, az sikerült a másik oldalon: Serge Gnabry előbb a 18., majd a 33. percben is betalált. Érdekesség, hogy

  • a német csatár 9. BL-meccsén 9. gólját szerezte;
  • ahogy az is, hogy Gnabry első gólja után kimutathatóan átvette a mérkőzés irányítását a Bayern. A bajor csapat a 18. perc után nyolcszor, míg a Lyon egyszer sem lőtt kapura.

A második játékrészben a Bayern intelligens futballal tartotta előnyét, majd állította be Robert Lewandowski fejesgóljával a 3:0-s végeredményt. A Lyon nem tudott csodát tenni, a Bayern pedig megérdemelten jutott a Bajnokoj Ligája döntőjébe, ahol majd a PSG lesz az ellenfele.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás