promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Lyon kiütötte a Manchester City-t, Pep Guardiolának megint nem sikerült – videó
Borítókép:  az Olympique Lyon játékosai ünneplik a csapat második gólját szerzős Moussa Dembelét. Forrás: AFP/Franck Fife.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bajnokok Ligája utolsó negyeddöntőjében a francia Olympique Lyon játékosai hatszor jutottak el az angol Manchester City kapujáig, ám ez is elég volt arra, hogy 3-1-re legyőzzék Pep Guardiola csapatát. Ez pedig azt jelenti, hogy Rudi Garcia együttese játszhat a Bayern Münchennel a BL második elődöntőjében.

A Bajnokok Ligája 2019-2020-as szezonjának első három negyeddöntője közül egyikből sem hiányozhatott a drámai fordulat:

Eme felsorolásból látszik, hogy a semleges nézők a Manchester City – Olympique Lyon találkozón is bízhattak abban, hogy valami csoda fog történhet. A franciák csodája már megtörtént az előző körben, amikor idegenben verték ki a Cristiano Ronaldóval felálló Juventust. A BL-t figyelő sportrajongók nagy rész biztos volt abban, hogy Pep Guardiola csapata kiejti a Lyont.

Ennek megfelelően a City már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést, és csak egy óriási Fernando Marcal becsúszásnak köszönhették a franciák, hogy nem kerültek hátrányba. A mérkőzés az előzetes forgatókönyv szerint zajlott: az angolok labdát járattak, keresték a réseket, a Lyon pedig csak a kontrákban bízhatott.

A 24. percig kellett várni erre arra a kontrára: Aouar tökéletes ütemben indította Ekambit, Ederson kifutott a kapujából, ám azt nem vette számításba, hogy Garcia még menteni tud az utolsó pillanatban, de a szabad labda Maxwel Cornet elé került, aki nehéz szögből, elcsavarta a rövidbe a lasztit. A hátrány tudatában egy fokkal magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a City, az első játékrész vége felé már be is szorította ellenfelét, ám a franciák magabiztosan védekezték ki az angolok támadásait.

A második félidőben sem változott a játék képe: a franciák foggal-körömmel védekeztek, az angolok egyra nagyobb elánnal támadták. Végül a manchesteriek sokadik helyzetét Kevin De Bruyne értékesíteni tudta. Ekkor nem sokan fogadtak volna arra, hogy ezzel Guardiola csapata el is lőtte összes puskaporát. Pedig ez történt:

  • a 77. percben az 50. BL-meccsét játszó Raheem Sterling megkavarta a franciák védelmét, ám Gabriel Jesus nagy helyzetben hibázott,
  • postafordultával a Laporte által elszórt labdával Aourar egyből indította a lesen tartózkodó Toko Ekambit, aki azonban ügyesen átlépte a játékszert, ami így tökéletes volt a kispadról éppen csak beszálló, és mélységből érkező Moussa Dembelének, aki köténygóllal újra megszerezte a vezetést a franciáknak,
  • bár még bőven volt ideje az angol együttesnek, ám ezen az estén még öt méterről sem sikerült bevenni az üres kaput – Sterling az év helyzetét hagyta ki,
  • ahogy ezen a meccsen már egyszer megtörtént: kihagyott City-ziccer után büntetett a Lyon. Aourar a tizenhatos vonaláról kapura tűzte a labdát, Edersonnak egy edzésen valószínűleg ujjgyakorlat lett volna a lövés hárítása, ám most csak maga elé ütötte, a kipattanóra pedig megint Dembelé érkezett, 1-3.

Érdekesség, hogy amióta Pep Guardiola eljött Barcelonából, azóta nem sikerült BL-döntőbe jutnia aktuális csapatával. Sőt, a katalán szakember sorozatban harmadszor esett ki a Manchester Cityvel a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében.

A végeredmény pedig azt jelenti, hogy az előzetes várakozásokkal szemben Bayern München – Olympique Lyon Bajnokok Ligája-elődöntőt rendeznek Lisszabonban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás