promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan a Barcelona következő edzője – sajtóhír
Borítókép:  SERGEI GAPON / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona vezetősége gyorsan lépett, előbb menesztette a csapat vezetőedzőjét, Quique Setiént, majd szinte azonnal megtalálta a baszk tréner utódját, Ronald Koemant. A hivatalos bejelentés későbbre várható.

Ahogy az várható volt, a Barcelona vezetősége úgy határozott, hogy azonnali hatállyal meneszti a csapat vezetőedzőjét, Quique Setiént. A döntésről, a klub elnöke, Josep Maria Bartomeu a Cadena COPE spanyol rádiónak beszélt. Mint mondta, a hivatalos bejelentés hétfőn lesz.

Ezek után adott a kérdés:

ki veheti át a romokban heverő Barcelonát? (Azt csak mellékesen érdemes megjegyezni, hogy önmagában az edzőkérdés megválaszolása nem oldja meg a katalán klub mélyen gyökerező problémáit.)

A BBC 5 adásában a spanyol futball szakértője, Guillem Balague arról beszélt, hogy ugyan a Barcelona megkereste a Tottenham korábbi vezezőedzőjét, Mauricio Pochettinót, de Ronald Koeman sokkal népszerűbb választás lenne. (Itt arra utalt Balague, hogy Pochettino játékosként és edzőként is szolgálta a Barcelona városi riválisát, az Espanyolt.) Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a katalán klubnak két hete van az előszezon kezdetéig, ezalatt kellene megtaláni az új trénert.

„Ő az, akinek érkezése – több vagy kevésbé –, de boldoggá tenne mindenkit”

– fogalmazott a szakértő. Koemannak a játékosok és a vezetőség körében is megvan a támogatottsága a klubnál töltött időszaknak köszönhetően.

Amiről még Guillem Balague csak feltételes módban beszélt, arról Fabrizio Romano sportújságíró, átigazolási hírekben többnyire megbízható forrásnak számító riporter már tényként ír,

miszerint Ronald Koeman, a Barcelona új edzője.

A szakember a holland válogatott szövetségi kapitánya pozícióját hagyja ott a Barca kedvéért. Hivatalos bejelentés későbbre várható!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás