Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Visszatérés Zalába: döntetlennel kezdett Márton Gábor a Vidi kispadján – videók

Visszatérés Zalába: döntetlennel kezdett Márton Gábor a Vidi kispadján – videók

Sport & Szabadidő

Visszatérés Zalába: döntetlennel kezdett Márton Gábor a Vidi kispadján – videók

Sport & Szabadidő

Promotions via MTI 21:01

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 1. fordulójának második játéknapján lejátszott mérkőzések legfontosabb történéseit.

Augusztus 14-én vette kezdetét az OTP Bank Liga 2020-2021-es idénye, ekkor lépett pályára az NB I címvédője, a Ferencvárosi TC és az NB II bajnoka, az MTK.

A hónap idusán két mérkőzést rendeztek, időrendben a paksi összecsapás volt az első.

Az első félidőben a játék képe alapján is jobb volt az Újpest, de a hivatalos statisztika is azt támasztotta alá, hogy a lila-fehérek játszanak veszélyesebben. A fővárosiak viszonylag hamar vezetést szereztek, utána a kapufát is eltalálták egyszer, és a paksi kapusnak összességében több dolga volt az első 45 percben, mint a vendégek hálóőrének.

Fordulás után újabb újpesti helyzetek voltak, majd a második fővárosi gól is megszületett.

Ezt megelőzően azonban hat-hét percig állt a játék, mert a pálya locsolórendszerének egy része váratlanul beindult.

A paksiak nagyon lassan tértek magukhoz, de 15 perccel a lefújás előtt egygólosra csökkentették a különbséget.

A játékvezető a locsolórendszer okozta kényszerszünet miatt 11 percet hosszabbított, de a Paksnak ez sem volt elég az egyenlítéshez, így az Újpest elvitte a három pontot a Fehérvári úti stadionból.

A fővárosi lila-fehérek 2015. október 17. óta nem kaptak ki a Pakstól, azóta három döntetlen mellett ez már a 11. sikerük volt.

Ezzel a találkozóval avatták fel a felújított, 6163 férőhelyes Fehérvári úti stadiont, amit Szabó Péter polgármester (középen, b) és Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya (j) adott át jelképesen a városnak.

Paksi FC–Újpest FC 1-2 (0-1)


ZTE FC–MOL Fehérvár FC

Nagy védelmi hibát kihasználva a ZTE már a második percben vezetést szerzett, de a Fehérvár gyorsan egyenlített.

A vendégcsapat védelme a folytatásban is többször bizonytalankodott, így egy nagy bedobás után megint a hazaiak kerültek előnybe az első negyedóra végén.

Nem volt meg a lendület a székesfehérváriak játékában, illetve stabilan, szervezetten védekezett, eredményesen szűrte meg ellenfele támadásait a ZTE. A félidő nagy részében kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, kevés jól felépített támadás futott végig, a gyors gólváltást követően már nem akadtak helyzetek. A szünet előtt mégis egyenlített a Fehérvár: a Bamgboye buktatásáért megítélt büntetőt Nikolics értékesítette.

A pihenőt követően kicsit nagyobb sebességre kapcsolt a Fehérvár, amely Nikolics nagyszerű tekerésével előnybe került, de a továbbra is mozgalmas mérkőzésen, megint jött az egyenlítés, ezúttal a hazaiak kaptak büntetőt, melyet Babati lőtt be.

A folytatásban is maradt az élénk iram, az eredmény azonban nem változott.

A vendégeket a ZTE-vel az előző szezonban eredményesen hajrázó Márton Gábor irányította, akinek még nem igazán állt össze új csapata, legalábbis nem tudott komoly fölényt kialakítani az átigazolások miatt sok alapemberét elveszítő, de lelkesen és szervezetten játszó hazai együttessel szemben.

ZTE FC–MOL Fehérvár FC 3-3 (2-2)

Borítókép: a MOL Fehérvár játékosai köszöntik a hazaiakat. Forrás: Facebook/ztefc.hu.