Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A koronavírus-járvány miatt a Ferencváros visszalép a nemzetközi kupától

A koronavírus-járvány miatt a Ferencváros visszalép a nemzetközi kupától

Sport & Szabadidő

A koronavírus-járvány miatt a Ferencváros visszalép a nemzetközi kupától

Sport & Szabadidő

TK - 2020.08.10. 16:32

A Ferencvárosi Torna Club honlapján olvasható cikkben jelentette be, hogy a csapat visszalép a Kontinentális Kupától.

A budapesti zöld-fehérek a 2019-2020-as szezonban olyan jól szerepeltek a Kontinentális Kupában, hogy erre az idényre is megszerezte a jogot. A hivatalos menetrend szerint az FTC-Telekom novemberben a franciaországi Amiens-ben lépett volna jégre a harmadik csoportkör három mérkőzésén.

Az alábbiakban a szakosztály közlemény olvashatjátok:

„A koronavírus-világjárvány terjedése, és a fertőzés megfékezése érdekében a különböző országok és nemzetközi szervezetek, így a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) is szigorú egészségügyi és szervezési előírásokat hoztak a külföldi állampolgárok beutazásáról, valamint a nemzetközi tornák lebonyolításáról. Ez a résztvevő csapatokat az utazás megszervezésével és a tornán való részvétel költségeivel kapcsolatban is súlyosan érinti.
Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály vezetése, együttműködve és egyeztetve a Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Jégkorong Szövetség vezetésével hosszas gondolkodás, és minden lehetséges forgatókönyv alapos mérlegelése után úgy döntött, az IIHF a járvány miatt hozott rendelkezései ismeretében, az indulás jelenlegi feltételei és lehetőségei mellett az egyetlen felelős és helyes döntés, ha az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata visszalép az IIHF Kontinentális Kupa 2020/21-es idényében való indulástól”.

Borítókép: a ferencvárosi jégkorong-csapata. Forrás: fradi.hu.