promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: magabiztosan jutott tovább a Barcelona és a Bayern – videók
Borítókép:  a Napoli játékosa, Matteo Politano gratulál a Barcelona csapatkapitányának, Lionel Messinek. Forrás: AFP/Lluis Gene.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány miatt elhúzódott a Bajnokok Ligája-szezon, és ennek az lett az eredménye, hogy a Barcelonának, a Napolinak, a Bayern Münchennek és a Chelseanek is volt még matematikai esélye arra, hogy bejusson a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

2020. augusztus 7-ét minden Juventus-drukker meg fogja jegyezni, hiszen kedvenc csapatuk ekkor esett ki a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájából. A búcsú pedig Maurizio Sarri állásába került. Sőt, azóta már az is kiderült, hogy ki ül le az Öreg Hölgy kispadjára. 

Arról se felejtkezzünk el, hogy a Real Madridnak is megálljt parancsolt a Manchester City. 

2020. augusztus 8-a estéjén pedig arra kaptunk választ, hogy vajon a belső feszültségektől sem mentes Barcelona a Királyi Gárda sorsára jut vagy nem. Ha követted a katalán sztárcsapat szezonját, akkor akár hibátlanul is ki tudod tölteni kvízünket!

Néhány hete, a még a zajló spanyol labdarúgó-bajnokság egyik mérkőzése után Lionel Messi, a Barcelona csapatkapitánya a következőket nyilatkozta:

„Ha a Napoli ellen is így fogunk játszani, akkor nem fogunk továbbjutni!”

Ezt annak ellenére mondta, hogy az olaszországi odavágón 1-1-es döntetlent értek el.

Nem tudjuk, hogy ez a nyilatkozat benne volt-e a katalán játékosok fejében, ám az tény, hogy a mérkőzés első tíz perce a vendégekről szólt. Ha a második percben Dries Mertens egy kicsit pontosabban céloz, akkor bajba kerülhettek volna Messiék. Ám az olaszok játékosa csak a kapufát találta el.

A tizedik percben aztán egy ártalmatlan szöglet után Clément Lenglet megszerezte a vezetést a hazaiaknak, a Barcelona játékosai pedig felszabadultak, és tudásuknak megfelelően kezdtek el játszani. Főleg Messi volt elemében, aki a huszadik percben megduplázta az előnyt.

Az Opta arra hívta fel a figyelmet, hogy eme találat előtt mind a tizenegy Barcelona-játékos hozzáért a labdához.

Majd a VAR elvett egy gólt Messitől, aki a félidő hosszabbításában kiharcolt egy tizenegyest, amit Luis Suárez értékesített. Még mielőtt megnyugodhattak volna a katalán drukkerek, Lorenzo Insigne egy büntetőből szépíteni tudott.

Ez egy kis reménnyel tölthette el az olasz csapat híveit, ugyanis ha kedvenceik a második félidő elején gólt rúgnak, akkor felcsillant volna a továbbjutás reménye. Ám már a játékrész elején látszott, hogy hiú ábrándot kergetnek a Napoli-szurkolók, ugyanis Gennaro Gattuso csapata nem tudott nyomást kifejteni a Barcelonára, akik taktikus játékkal hozták le ezt a negyvenöt percet.

A katalánok 4-2-es összesítéssel mentek tovább.

A játéknap másik mérkőzésén a Chelsea a Bayern München ellen igyekezett kiharcolni a továbbjutást. A londoni kékek nagyon nehéz helyzetben voltak, ugyanis az odavágón 3-0-ra kikaptak.

Ám a bajorok lengyel gólvágójával semmit sem tudtak kezdeni Frank Lampard tanítványai:

Robert Lewandowski mind a négy német gólban aktív szerepet játszott: két gól, két gólpassz.

Igaz, hogy 2-0 után szerzett egy gólt a Chelsea, de ez nem volt más, mint szépségtapasz... A Bayern München 7-1-es összesítéssel ejtette ki a Premier League negyedik helyezettjét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás