Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Barca edzője szokatlan ötlettel állt elő – így jutnának túl Messiék a Napolin

A Barca edzője szokatlan ötlettel állt elő – így jutnának túl Messiék a Napolin

Sport & Szabadidő

A Barca edzője szokatlan ötlettel állt elő – így jutnának túl Messiék a Napolin

Sport & Szabadidő

HZS 20:20

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setien egy, a katalán csapattól nem megszokott játékrendszert alkalmazva jutna túl a Napolin, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Még a spanyol bajnokság 2019/2020-as szezonjának vége előtt arról írt több spanyol napilap, hogy a Barcelona vezetőedzője csak úgy tarthatja meg állását, ha La Ligát vagy Bajnokok Ligáját nyer. Azt már tudjuk, hogy előbbi nem jött össze, utóbbi versenysorozatban azonban még van lehetősége az aranyérem megszerzésére a katalán együttesnek.

A csapat trénere, Quique Setien pedig egy, a Barcától nem megszokott játékrendszert alkalmazva jutna túl a Napolin, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Az elmúlt években szinte alig lehetett látni olyan mérkőzést, amikor a Barcelona nem négyvédős rendszerben futballozna. Igaz, a lezárult idényben volt arra példa, hogy Setien háromvédős szisztémát alkalmazva küldte pályára csapatát, de a teljes szezont nézve, nem ez volt a jellemző. (Tegyük hozzá a teljesség kedvéért, a felállási rajz csak egy kiindulópont, egy csapat támadási és védekezési fázisában változhatnak az előre „megrajzoltak”.)

Mindenestre Quique Setien a Napoli elleni visszavágóra az eddig megszokott 4-3-3 és 4-3-1-2 helyett egy 3-5-2-es játékrendszert alkalmazva küldené pályára csapatát – írja a katalán Sport napilap. A baszk mester elképzelése nevekkel kiegészítve ekképp nézne ki:

A rendszer a labda elleni játék során 4-4-2-re módosulnak úgy, hogy Alba balhátvédként futballozna, míg Semedo lenne a jobbhátvéd, míg Sergio Roberto és Riqui Puig védené a középpálya két szélét.

Borítókép: FILIPPO MONTEFORTE / AFP