promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barca-elnök egyértelmű kijelentést tett Neymarról
Borítókép:  FRANCK FIFE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barelona elnöke, Josep Maria Bartomeu jelezte, hogy sem Neymar, sem Lautaro Martinez nem lesz a klub játékosa 2020 nyarán. Ennek oka, hogy koronavírus-járvány miatt a katalán együttes pénzügyi nehézségekkel küzd.

Hetek, hónapok óta téma a nemzetközi sajtóban az, hogy Neymar és Lautaro Martinez esetleg a Barcelona játékosai lesznek. Már mindenféle – könnyebben és nehezebben elképzelhető – forgatókönyvről lehetett olvasni, amely azt taglalja, hogy a két támadó milyen feltételek teljesülése mellett érkezhet Katalónia fővárosába.

A brazil játékosról tudott, szívesen visszatérne korábbi csapatához, ahol a Barca jelenlegi első keretéből többen tárt karokkal várnák. Míg Lautaro Martinez kapcsán korábban a Mediaset arról írt, hogy az Inter csak úgy engedi el támadóját, ha kap érte kilencven millió eurót, Arturo Vidal játékjogát, illetve Antoine Griezmann egy szezon erejéig Milánóba teszi át székhelyét.

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu azonban a katalán Sport napilapnak adott interjújáben egyértelműen kijelentette:

sem Neymar, sem Lautaro Martinez nem lesz a klub játékosa 2020 nyarán. Ennek oka, hogy koronavírus-járvány miatt a katalán együttes pénzügyi nehézségekkel küzd, így nem teheti meg, hogy nagy költekezésbe kezdjen.

Hiába tartozik még mindig a világ leggazdagabb futballklubjai közé a Barcelona, március és június között, a járvány miatt kétszáz millió eurós veszteséget könyvelhetett el.

„Amennyiben a járványhelyzet nem javul, nem lesznek látogatók, nyitva lévő boltok, múzeumok, így pénz sem lesz. Ez pedig szigorú pénzügyi intézkedésre kényszerít minket. Meg kell néznünk mely befektetések szükségeket, s melyek azok, amik várhatnak”

– fogalmazott Josep Maria Bartomeu a Sky Sports szerint.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás