promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A volt Chelsea edző nyilatkozott Frank Lampard teljesítményéről
Borítókép:  Andy Rain / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Avram Grant még viccelődött is, hogy ha ő lett volna negyedik a csapattal, Abramovics száműzi őt Szibériába.

Véget ért a Premier League, ahol ugyebár a Liverpool lett a bajnok toronymagasan. Őket követte ezüstérmes helyen a Manchester City, majd a Manchester United. A Chelsea, és a Manchester United is 66-66 pontot gyűjtött ebben a szezonban, de a jobb gólkülönbség miatt utóbbi a bronzérmes.

A kékek siralmas átlagot produkáltak az 54 bekapott góllal. Valamit bizony csinálni kell a védelemmel, mert ez valóban egy nagyon rossz mutató.

Ettől függetlenül Frank Lampard kihozta a csapatból a maximumot. A Chelsea nagyon kezd bevásárolni, és már olyan tehetségeket szereztek meg maguknak, mint Hakim Ziyech, Timo Werner, vagy Kai Havertz. Utóbbi még nem hivatalos, de kezelhetjük úgy.

Közben ne feledjük el, hogy Lampard úgy ért el annyi pontot, mint a harmadik Manchester United, hogy nem igazolhatott a csapata. A lyukak betömését, és a rotálást is fiatal tehetségekkel oldotta meg a Chelsea legendája.

Közben azt se feledjük el, hogy bár a Bajnokok Ligájában valószínűleg kipottyan a csapat a Bayern München ellen, de az FA-kupa döntőben ott vannak. Ezt szombaton játsszák  az Arsenal ellen.

Az izraeli Avram Grant 2007 szeptembere és 2008 májusa között volt a Chelsea menedzsere. A Stats Perform News kérte fel a volt edzőt, hogy beszéljen kicsit arról, miképp látta egykori csapata szezonját.

„Ez egy remek szezon volt, főleg úgy, hogy a csapat nem igazolhatott játékost. Az persze más tészta, hogy ha én vezettem volna a csapatot és a negyedik helyen végzünk, akkor engem Abramovics Szibériába száműz, főleg ha azt merem mondani, hogy ez egy jó eredmény. Minden dolgot szemügyre véve valóban azt gondolom, ez pozitív eredmény, egy remek munka Lampardtól, az első edzői évében a Premier League-ben. Az igaz, hogy játékosként hatalmas tapasztalatot gyűjtött, de ezt nem lehet összehasonlítani az edzői munkával. Jól vezette a csapatot. Egy jó alapot épített a jövőre, sok fiatal és jó játékossal”

- elemzett Grant.

Hála égnek Lampard nem Szibériában kötött ki, hanem a következő évet is a Chelsea kispadján kezdi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás