promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona már meg is találta új edzőjét?
Borítókép:  PAU BARRENA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona Xavi érkezéséig, azaz 2021 nyaráig – átmeneti megoldásként – Laurent Blanc nevezné ki vezetőedzőnek.

Talán kissé meglepő módon a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu július 14-én, a spanyol TV3-nak adott interjújában megerősítette, hogy a 2020/2021-es szezonban is Quique Setién lesz a csapat vezetőedzője. A baszk szakember ki akarja tölteni a 2022-ig szóló szerződését a katalánoknál, és a klub vezetősége is azt akarja, hogy maradjon a tréner.

Igaz, a korábban megjelent hírek arról szóltak, hogy Setién távozik, ha a csapat nem nyer bajnokságot vagy Bajnokok Ligáját. Előbbi versenysorozat befejeződött, a katalán együttes a második helyen végzett, a legrangosabb európai kupasorozatban azonban még van esély az első helyre. (A BL-nyolcaddöntőjének visszavágóján a Barcelona a Napolit fogadja, az első mérkőzés 1:1 lett.)

Bár, a csapat jelenlegi játékát látva, koránt sem biztos, hogy meglesz a BL-trófea.

Ami az edzőkérdést illeti: arról már többször esett szó, hogy a Barcelona Xavit szeretné vezetőedzőnek. A probléma az, hogy a katalánok legendája, 2021 nyaráig meghosszabbította szerződését az Al Sadd csapatával. Ez pedig annyit jelent, hogy még egy évet biztosan várnia kell a Barcelona vezetőségnek Xavi megszerzésére, ahogy az is biztos, kell egy B-terv. A katalán napilap, a Sport pontosan erről az elképzelésről ír, eszerint: 

Xavi érkezéséig, azaz 2021 nyaráig a Barcelona – átmeneti megoldásként – Laurent Blanc nevezné ki vezetőedzőnek.

Az értesülések szerint a francia szakember hajlik arra, hogy elfogadja a Barcelona által kínált ajánlatot. Blanc négy év pihenő után állna újra munkába, a szakember legutóbb, 2016-ig a PSG-nél dolgozott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás