Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lionel Messi ebben a szezonban is elképesztően teljesített

Lionel Messi ebben a szezonban is elképesztően teljesített

Sport & Szabadidő

Lionel Messi ebben a szezonban is elképesztően teljesített

Sport & Szabadidő

HZS 20:20

Hiába szerepelt pocsékul a Barcelona a spanyol bajnokság 2019/2020-as szezonjában, a csapatkapitány, Lionel Messi azért hozta szokásos formáját. Ezúttal is rekordot döntött.

Hiába szerepelt mélyen tudása alatt a Barcelona, s végzett második helyen a bajnokságban, Lionel Messi a lezárult 2019/2020-as szezonban is hozta, szokásosnak mondható formáját. A katalánok labdarúgója ismét történelmi magasságokba emelkedett:

hetedszer lett a spanyol élvonal legeredményesebb labdarúgója (ezzel letaszítva az Athletic Bilba legendáját, Telmo Zarrát, aki 1946 és 1953 között hatszor volt gólkirály), ráadásul most már Messi nevéhez fűződik az egy idényben adott legtöbb gólpassz, és ez még nem minden...

Nézzük, hogy a gól és gólpasszok száma mellett milyen mutatókban végzett még az első helyen Lionel Messi. Az argentin támadó nevéhez fűződik a

  • legtöbb kialakított helyzet (88),
  • legtöbb sikeres csel (182),
  • legtöbb kapura lövés (159),
  • legtöbb kaput eltaláló lövés (71),
  • legtöbb sikeres passz a támadóharmadban (1148),
  • legtöbb szabadrúgásgól (5),
  • legtöbb mesterhármas (3).

Hiába azonban az egyéni szempontból sikeresnek mondható idény, Messi közel sem elégedett, az utolsó előtti fordulóban, az Osasunától elszenvedett vereség után arról beszélt, hogy önkritikát kell gyakorolni:

„Sokszor veszítettünk pontot ott, ahol nem kellett volna. Önkritikusnak kell lennünk. Előbb nekünk játékosoknak, aztán pedig a klubnak kell magába néznie”.

Borítókép: PAU BARRENA / AFP