promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Chelsea-t választhatta a német labdarúgás legnagyobb ígérete

A Chelsea-t választhatta a német labdarúgás legnagyobb ígérete

Sport & Szabadidő

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már 2020 nyarán elhagyja a Bayer Leverkusent Kai Havertz és a Premier League-ben szereplő Chelsea-hez szerződik.

A Sport Bild néhány nappal ezelőtt arról írt, hogy Kai Havertz arra kérte a Bayer Leverkusen vezetőit, hogy engedje el őt egy külföldi csapathoz. A Kicker csütörtökön újabb részletekkel jelentkezett, a lap tényként állítja:

  • a játékos biztosan nem tölti ki 2022-ig szóló szerződését a Bundesligában, az ötödik helyen végző klubnál.
  • Kavertz Frank Lampard csapatához, az angol Chelsea-hez szerződik.

Korábbi sajtóhírek szerint a Bayern vezetői azt szerették volna elérni, hogy legkorábban 2021-ben váltson csapatot a 21 éves játékos. Még abba is belementek volna, hogy idén nyáron eladják, de ahhoz ragaszkodtak volna, hogy még egy évet Leverkusenben töltsön. Ez az opció lett volna a legideálisabb a Real Madrid számára, amely 80 millió eurós ajánlatot tett a játékosért.

A német lapok arról írnak, hogy a Chelsea is megadta ezt az összeget, ám ők már 2020 nyarán vitték volna Havertzet. Majd Roman Abramovics, az angol klub tulajdonosa megemelte ajánlatát, így a játékos nagyjából 100 millióért vált egyesületet.

Havertz a 2019-2020-as szezonban összesen 43 tétmérkőzésen lépett pályára a Bayer Leverkusenben, 17 gólt szerzett és kilenc gólpasszt osztott ki. 

Borítókép:  Kai Havert, a Chelsea-hez távozó Bayer Leverkusen játékos. Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jvºrgen Fromme.

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás