promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi pimasz tizenegyese sem segített a Barcelonán – videó
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét pontokat vesztett a Barcelona, ezúttal az Atlético Madrid ellen játszott a katalán csapat döntetlent. A mérkőzésen Lionel Messi meglőtte karrierje 700. gólját.

Pengeélen táncol a Barcelona vezetőedzője, több sportportál, köztük a Goal.com arról számolt be, hogy amennyiben Quique Setién nem nyeri meg a bajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját a katalán csapattal, akkor a klub felrúgja a januárban vele kötött két és fél éves szerződést és elküldi. A szakember több szempontból sincs könnyű helyzetben, egyrészt a hírek szerint elvesztette a labdarúgók bizalmát, másrészt az általa elképzelt játék nem igazán működőképes. Ezekre a problémákra kellett választ adnia Setiennek és a Barcelonának már az Atlético Madrid elleni bajnoki mérkőzésen, amely előtt a Marca egyértelműen fogalmazot: a meccs élet vagy halál kérdése.

A Barca trénere a találkozóra egy idáig keveset használt, 4-4-2-es formációban küldte pályára csapatát, a középpályán gyémánt alakzatot alkalmazva. Az ötlet egyik oldalról érhetőnek tűnt, segíteni, támogatni, még több helyet teremteni Alba és Semedo szélsőjátékának, míg másik oldalról kockázatos lépés, ugyanis Setien tette mindezt az ellen az Atléti ellen, amely remekül támadja ellenfele szélső területeit. Az első játékrész során az Atlético mélyen védekezett, s gyors, a szélső területek irányába elmozgó Carrasco és Llorente gyorsasát kihasználva próbált elérni a Barca kapujához, míg a katalán együttes támadójátéka labdatartásra és Messi keresésére épült. Az első negyvenöt perc nem volt eseménytelen:

  • Diego Costa öngóljával 1:0-ra vezetett a Barcelona;
  • Diego Costa később bünetőt hibázott;
  • A bíró azonban videózást követően újrarúgattta a tizenegyest mert Ter Stegen a rúgás pillanatában nem a gólvonalon állt, amit Saúl értékesített is. 

Azért érdemes még egy apró, de annál szebb jelenetet kiemelni az első félidőből:

A második negyvenöt perc rögtön egy Barcelona büntetővel kezdődött, amelyet Lionle Messi értékesített, megszerezve ezzel a karrierje (válogatottat és klubcsapatot is figyelembe véve) 700. gólját. De nem tartott sokáig a Barca vezetése, ugyanis egy újabb tizenegyeshez jutott az Atléti, amit újfent Saúl értékesített. A mérkőzés hátralevő részét Barca mezőnyfölény és Atléti védekezés jellemezte, elvétve lehetett látni kaput eltaláló lövést, és nagyobb helyzetet is csak a végén, igaz Lemar azzal megnyerhette volna a mérkőzést a madridi csapatnak.

A vége tehát Barcelona-Atlético Madrid 1:1. A katalán csapat legutóbbi hat mérkőzésén harmadik döntetlenjét (Sevilla, Celta Vigo, Atlético Madrid) játszotta, ez egyúttal azt is jelenti, hogy amennyiben a Real Madrid hazai pályán legyőzi a Getafét, négy pontra növelheti előnyét a tabella élén.

Mutatjuk a találkozó összefoglalóját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás