promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Krisztusi korba lépett Lionel Messi – íme néhány elképesztő rekordja
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A futballtörténelem egyik legjobb labdarúgója, Lionel Messi krisztusi korba lépett. Az argentin játékos 33 éves lett. Mutatunk néhány elképesztő rekordot tőle.

Hogy a futballtörténelem legjobb játékosa-e Lionel Messi?

– az valószínűleg sokáig vita tárgya lesz.

Ennek oka pedig egyszerű: ugyan vannak objektív mutatók, amikkel lehet vizsgálni a labdarúgást, de alapvetően egy szubjektív, az ember, a szurkoló érzelmi beállítottságától függő sportágról van szó, így sokkal inkább emocionális alapokon nyugszik egy-egy játékos megítélése.

Az viszont vitathatalan, hogy a Barcelona jelenlegi csapatkapitánya a sportág történetének legjobbjai között kap helyet, és június 24-én krisztusi korba lépett.

A 33 éves játékos esetében a legnagyobb kérdés jelen esetben az, hogy meddig marad annál a Barcelonánál, amelynek már 2000 óta játékosa. A klub jelenlegi elnöke, ​​Josep Maria Bartomeu a hírek szerint havi több mint egymillió fontos fizetést is hajlandó lenne adni játékosának, csak azért, hogy újabb kétéves szerződést írjon alá a klubbal. Egyelőre kérdéses az ügy kimenetele.

Mindenesetre ha már szülinap, akkor érdemes Lionel Messi néhány egészen elképesztő rekordját felidézni:

  • a támadó a 2004/2005-ös szezonban mutatkozott be a La Ligában, eddig 478 mérkőzésén 440 gólt szerzett. Nem meglepő, hogy nincs nála eredményesebb labdarúgó a spanyol élvonalban;

  • a legtöbb mesterhármas a spanyol elsőosztályban az ő nevéhez fűződik, pontosan 36 tripla;

  • Messi a La Liga 2011/2012-es idényében 50 gólt lőtt, ez azóta is spanyol bajnoki rekord;

  • s, csakhogy a 2019/2020-as szezonról is essék szó. A jelenleg is zajló idényben Messi nevéhez fűződik a legtöbb gól (21), a legtöbb gólpassz (15), a legtöbb mesterhármas (3) és egyebek között a legtöbb gól a tizenhatoson kívülről (8).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás