promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha nincs eredmény, nyáron már mehet is a Barcelona edzője
Borítókép:  GIUSEPPE MAFFIA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Goal.com értesülése szerint pengeélen táncol a Barcelona edzője. Amennyiben a katalán csapat nem mutat fejlődést a bajnokság hátralevő részében, illetve nem nyeri meg a La Ligát vagy Bajnokok Ligáját, akkor Quique Setient meneszti a klub.

A Barcelona vezetősége kész felrúgni a vezetőedző, Quique Setien januárban kötött, két és fél évre szóló szerződését, s a szakembert nyáron elküldeni, amennyiben a csapat játéka a bajnokság hátralevő részében nem mutat jelentős fejlődést, és a vezetőedző nem nyeri meg a spanyol bajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját 

– írja saját forrásaira hivatkozva a Goal.com. Mint a portál jelzi, Setien elvesztette az együttes bizalmát, egyúttal a vezetőség is elégedetlen a teljesítménnyel.

A Barcelona még a koronavírus-járvány előtt vezette a bajnokságot, az újraindulást követően azonban két döntetlen is becsúszott, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a Real Madrid átvegye a vezetést a taballán.

A témához tartozik, hogy Quique Setien az elődje, Ernesto Valverde menesztését követően nem elsőszámú jelölt volt. A klub Ronald Koemant vagy Xavi Hernandezt szerette volna megszerezni, de egyik tréner sem volt hajlandó 2020 januárjában elhagyni klubját a Barcelona kedvéért. Ezek után jött képbe Setien, akinek bár játékfelfogása nem áll távol a katalán klub által elképzelttől, de segítőjével, Eder Sarabiával együtt hamar elvesztette a játékosok bizalmát – taktikai elképzelései pedig nem mindig érnek célt.

A Barcelona számára kiemelten fontos lesz a következő spanyol bajnoki forduló, ugyanis míg a katalán együttes az utóbbi négy mérkőzését megnyerő Atlético Madrid ellen játszik rangadót, addig a Real Madrid a középmezőnyhöz tartozó Granadát fogadja. Ha Quique Setien csapata veszít, a Real pedig nyer, a két csapat közti távolság öt pontra nő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás