Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Real Madrid kihasználta a Barcelona botlását – videó

A Real Madrid kihasználta a Barcelona botlását – videó

Sport & Szabadidő

A Real Madrid kihasználta a Barcelona botlását – videó

Sport & Szabadidő

TK 00:22

Június utolsó hétvégéjén a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a Real Madrid a barcelonai Espanyol vendége volt.

Kiélezett bajnoki hajrá vár a két spanyol gigászra: a Barcelonára és a Real Madridra. A katalán sztárgárda el akarja kerülni a pontegyenlőséget, hiszen az egymás elleni eredmények alapján biztosan elvesztené a bajnoki címet. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy még emiatt sem kell izgulniuk a Barcelona híveinek, hiszen Lionel Messiék az aktuális fordulóban nem tudták megszerezni a győzelmet, csak döntetlenre voltak képesek Vigóban.

Azzal a tudattal lépett pályára a Real Madrid Barcelonában, hogyha legyőzi a kiesés elől menekülő sereghajtó Espanyolt, akkor két pontos előnyre tesz szert legfőbb üldözőjével szemben. Hogy még nehezebb dolga legyen a királyiaknak, azt annak köszönhették, hogy a kisebbik barcelonai csapat edzőt váltott a mérkőzés előtt:

a korábbi sportigazgató, Rufete ült le a kispadra.

A Real Madrid játékosai tisztában voltak azzal, hogy ki kell használniuk a lehetőséget, ennek ellenére a támadók nem igazán tudták feltörni az Espanyol védekezését. Csak a két védő, Casemiro és Sergio Ramos fejesei jelentettek veszélyt. Apropó, Ramos!

A királyi gárda csapatkapitánya 645. alkalommal lépett pálya a Real Madrid mezében, rajta kívül csak három egykori fővárosi játékosnak van több meccse a Blancók színeiben: Raúl (741), Iker Casillas (725) és Manuel Sanchís (710).

Visszatérve a mérkőzésre. Mielőtt mindenki elkönyvelte volna az első félidei döntetlent, Karim Benzema villant. A francia sarokkal készítette le a labdát Casemirónak, aki estében a kapuba lőtt.

A második félidőben, bár kihasználta összes csereletőségét Rufete, nem igazán volt benne a mérkőzésben, hogy az Espanyol gólt tud szerezni. Zinedine Zidane pályára küldte a Rodrygo, Vinícius Júnior párost, akiktől amúgy is nehéz elszedni a labdát, így a vendégek 70 százalék fölött tudták birtokolni a labdát.

Az egygólos győzelem pedig azt jelenti, hogy a Real Madridnak 71, a Barcelonának 69 pontja van – hat fordulóval a bajnokság vége előtt.

Borítókép: a győztes gólt ünneplő Real Madrid játékosok. Forrás: AFP/Javier Soriano.