Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Klopp Liverpoolja nem bírt a városi rivális Evertonnal – videó

Klopp Liverpoolja nem bírt a városi rivális Evertonnal – videó

Sport & Szabadidő

Klopp Liverpoolja nem bírt a városi rivális Evertonnal – videó

Sport & Szabadidő

TK 22:22

A koronavírus-járvány után újraindított Premier League 30. fordulójának városi derbiét Liverpoolban vívták.

A forduló egyik rangadóját Londonban rendezték, ahol José Mourinho csapata, a helyi Tottenham Hotspur, a Manchester Unitedet fogadta.

A labdarúgást, azon belül az angol focit kedvelők nem véletlenül féltek attól, hogy a két csapat játékosai „berozsdásodnak” a több mint száz napos kényszerszünet alatt. Hiába vezeti a bajnokságot a Liverpool, Jürgen Klopp játékosai nem tudtak megfelelően felpörögni a találkozóra. Sajnos, pontosan ugyanez mondható el a város másik részének a csapatáról, az Everton futballistái sem duzzadtak az önbizalomtól.

Az első félidő szinte eseménytelenül telt. Nemhogy ziccert, még helyzetecskét sem tudtunk feljegyezni. A két legveszélyesebb momentum közül az egyik, egy kapu előtt keresztbelőtt labda volt, míg a másik oldalon Minamino próbálkozott, ám az Everton játékosa közbe tudott avatkozni.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahogy az első abbamaradt. Annyit talán a Klopp-fiainak számlájára írhatunk, hogy ők legalább igyekeztek felpörgetni a tempót – mindent elmond a találkozóról, hogy már az igyekezetet is dícsérni kell...

A tempó felpörgetésének és Klopp cseréinek hála már láthattunk helyzetet is, ám hiába volt Firmino, majd Keita a labda útja, az eredmény nem változott. Sajnos egyre erősebben borítékolható volt, hogy az előző két Goodison Parkban lejátszott mérkőzéshez hasonlóan ez is 0-0-ra fog végződni.

A mérkőzés utolsó negyedében váratlanul élet költözött az Everton játékosaiba, hiszen rövid idő alatt három helyzetet, köztük egy kapufát is elértek. 

A derbi végül 0-0-lal zárult, a Liverpool egy ponttal közelebb került álmai megvalósításához, azaz a Premier League bajnoki címéhez.

Borítókép: az Everton, illetve a Liverpool mestere, azaz Carlo Ancelotti és Jürgen Klopp gratulál egymásnak a mérkőzést lefújását követően. Forrás: AFP/Peter Powell.