promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sima Barca-győzelem, Ansu Fati már lekörözte Lionel Messit – videó
Borítókép:  Ansu Fati és Lionel Messi. Forrás: AFP/Lluis Gene.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány utáni első mérkőzését játszotta a Camp Nouban a Barcelona, ellenfele pedig a Leganés volt a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában.

Az újrakezdett La Liga „első fordulójában” a Barcelona Mallorcára látogatott, és magabiztos győzelmet aratott.

Mivel egy-egy mérkőzés között csak kettő, maximum három szünnap van, így a katalán sztárgárda tagjainak máris pályára kellett lépniük, ellenfelük pedig a kiesőjelölt, és a tabella utolsó előtti helyén álló Leganés volt.

Könnyűnek ígérkezett a találkozó, ám a mérkőzést megelőzően Ansu Fatival kapcsolatos sajtóhírek borzolták a kedélyeket.

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién nem is izgulta túl a kezdést, hiszen az előző fordulóhoz képest több helyen is változtatott a katalánok kezdőcsapatán. Így került a támadósorba az ifjú titán, Ansu Fati is. Ennek ellenére a Barca nem igazán pörgött fel a mérkőzésre, bár Messi és Fati iparkodott, ám ha a Leganés csatárai pontosabban céloznak, akkor gyorsan két gólt is rúghattak volna a nézők nélküli legendás stadionban.

Ami az egyik oldalon több helyzetből sem jött össze, azt a házigazdák azonnal megoldották: a védők gyűrűjében Ansu Fati lövése utat talált a kapuba.

A labdarúgás statisztikáival foglalkozó, Squawka meg is jegyezte, hogy ez volt a 17 éves Ansu Fati ötödik gólja a hetedik mérkőzésén. Lionel Messi ennyi idősen és ennyi találkozóval a lábában még csak egy gólnál járt a Barcelonában.

A második félidőben egyre nagyobb fölénybe került a hazai sztárgárda, bár Antoine Griezmann gólját még érvénytelenítették, ám nem sokkal később Luis Suárez-Lionel Messi volt a labda útja, az argentint pedig fellökték... Jöhetett a büntető, amit a Barca csapatkapitánya értékesített is.

Ez volt Messi 21. bajnoki találata.

A maradék időt szépen lepergették a csapatok: a hazaiak nem igazán akartak, a vendégek pedig nem tudtak helyzeteket kialakítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás