promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pep Guardiola és Messi újra együtt a Barcelonánál?
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona korábbi elnöke, Joan Laporta ismét harcba száll a katalán klub vezetői pozíciójáért. Amennyiben sikerrel jár, visszacsábítaná Pep Guardiolát Barcelonába. Amennyiben ez megvalósul, könnyen elképzelhető, hogy Lionel Messi meghosszabbítja, 2021 nyarán lejáró szerződését.

A Barcelona jelenlegi elnökének, Josep Maria Bartomeunak 2021-ben lejár a mandátuma. Így a katalán klub legfőbb vezetői pozíciójáért a következő évben választást írnak ki. Az elnöki posztért többek között Joan Laporta a Barcelona korábbi elnöke is harcba száll. Mint az a sportvezető a TV3-nak elárulta, dolgozik azon, hogy elnökjelöltként tudjon bemutatkozni.

„Korábban voltam már elnök és izgatott vagyok, hogy visszatérjek. A helyzet 2021-ben drámai lesz, és nekünk ezt meg kell fordítanunk. Olyan emberekkel dolgozom, akikben megbízom" – fogalmazott Laporta, aki 2003 és 2010 között volt Barca-elnök.

Mint hozzátette, nagyon szeretné, ha Guardiola visszatérne a csapathoz. (Nem véletlen, Laporta regnálása alatt, 2008-ban lett Pep Guardiola a Barcelona edzője, s nyert meg szinte minden létező trófeát a klubbal.) Ugyanakkor tudja, hogy a szakember jelenleg a City alkalmazásában áll, azonban ez egy olyan döntés, amit a trénernek kell majd meghoznia. 

„Ő egy viszonyítási pont a Barcelona számára, és számos katalán szurkoló örülne, ha újra a csapatot edzené. A megfelelő időben beszélni fogok azzal az emberrel, akiről úgy gondoljuk, hogy a Barcelona edzőjének kellene lennie 2021-től" – tette hozzá Laporta.

Azt már a Sky Sports teszi hozzá, hogy a korábbi elnök számára „jól jöhet", hogy az UEFA két évre eltiltotta a Cityt az európai kupaszereplésektől. Azt pedig csak érdekességképp tesszük hozzá, hogy Lionel Messi szerződése 2021 június 30-án jár le.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás