Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Segélyt és munkakeresést javasol focistáinak a magyar klub ügyvezetője

Segélyt és munkakeresést javasol focistáinak a magyar klub ügyvezetője

Sport & Szabadidő

Segélyt és munkakeresést javasol focistáinak a magyar klub ügyvezetője

Sport & Szabadidő

HZS 20:20

„Azt javasoltam a labdarúgóinknak, hogy akik tehetik, menjenek el dolgozni, illetve vegyenek igénybe munkanélküli segélyt” – mondta a Veszprém ügyvezetője, Szabó Péter.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) május 4-i döntésének értelmében csak azon bajnokságok folytatódnak, amelyek nemzetközi kupaszereplésről döntenek. Ennek következtében az NB II és NB III 2019/2020-as idénye is befejeződött. A szövetség határozata azt is jelenti, hogy a félbemaradt bajnokságokot teljesen lezártnak tekintik, s a kiesők és feljutók kilétét az aktuális állapot határozza meg.

A magyar harmadosztályban szereplő VLS Veszprém így kilencedik lett, s amennyiben tudja vállalni az anyagi feltételeket, a következő idényt is az NB III-ban kezdheti meg. Jelen esetben erre azonban nem sok esély van. A Vehír megkérdezte a klub ügyvezetőjét, Szabó Pétert, aki a következőket mondta:

„Úgy gondolom, hogy az MLSZ felelősségteljesen határozott: amíg a vírus jelen van, addig nem kockáztathatjuk azt, ami a legfontosabb, az egészséget. Ugyanakkor a döntés gazdasági következményeket is von maga után: hiába van élő szerződésünk a játékosainkkal június végéig, azokat kénytelenek leszünk felbontani velük a napokban. Azt javasoltam a labdarúgóinknak, hogy akik tehetik, menjenek el dolgozni, illetve vegyenek igénybe munkanélküli segélyt”.

Hozzátéve, hogy már az elmúlt időszakban is jelentős fizetéscsökkentéseket hajtottak végre.

Borítókép: Veol.hu